Ramsing Cup: Tilmeldingen er i gang

Styregruppe bag Ramsing Cup forventer 6000 gæster. Byen har knap 1400 indbyggere

Udgivet:24. januar 2023, 10.28

Læsetid:3 minutter

Ramsing Cup er - ud over fodbold - også hygge, socialt samvær, sportstasker, uredte senge og sure sokker. Foto: Henrik Ole Jensen

SPJALD - Vi vil igen i år gøre alt, for at stævnet bliver en lige så stor succes som de foregående år.

Sådan siger formanden for Ramsing Cups styregruppe, Michael Hansen.

- Spjald Cuppen i 2022 var første år efter corona. Vi kunne tydeligt mærke, at vi alle sammen lige skulle i gang igen. Det gjorde sig gældende i både styregruppen, på vores store hjælper-skare og ikke mindst hos klubbernes spillere og ledere, fortsætter han.

- Men det lykkedes os at få arrangeret en fremragende cup.

- Vi har efterfølgende udelukkende fået positive tilkendegivelser - især fra nye klubber, som ikke havde deltaget i vores cup før. Det er vi naturligvis både glade for og stolte over. Det giver os blod på tanken til, at det skal blive endnu bedre i år, fastslår Michael Hansen.

God start på tilmelding

Selv om tilmeldingen først åbnede i weekenden, er der allerede tilmeldt adskillige hold fra henholdsvis Lemvig, Morsø og Hobro. Det er kun danske hold, der indtil videre har tilmeldt sig, men Michael Hansen er ikke i tvivl om, at der også nok skal komme tilmeldinger fra udenlandske hold.

- Vi er i dialog - som tidligere år - med en mand i Norge, der formidler kontakt til de norske klubber, så der plejer at være en del fra Norge, fortæller Michael Hansen.

Håber på 500 frivillige

Formanden håber, omkring 500 frivillige takker ja til at give en hånd med til dette års Ramsing Cup.

- Sidste år prøvede vi at få flere frivillige med. Det lykkedes for os. På den måde kan man sagtens sige ja til at hjælpe til Ramsing Cup uden at skulle afsætte hele weekenden til frivilligt arbejde, siger Michael Hansen.

Styregruppen, der består af 10 lokale ildsjæle, er sammen med en masse underudvalg allerede godt i gang med planlægningen.

Håbet er, at den store campingplads i tilknytning til banerne igen i år bliver fyldt med forældre og andre heppere.

- Det er med til at skabe en hel unik stemning med så mange folk på lægterne. Campingpladsen er beliggende i gåafstand til fodboldbanerne, og det er noget, mange forældre plejer at rose, siger Michael Hansen.

Efterskoleelever kan godt nå det

Cuppen finder altid sted i weekenden i uge 31 - i år i dagene 4.-6. august. Derfor kan der være flere fodboldspillere, der skal begynde på efterskole om søndagen. Det betyder dog ikke, at de ikke kan deltage i Ramsing Cup.

- Det skal blot meddeles ved tilmelding, så får vi det planlagt sådan, at de hold, der har efterskoleelever på, blot spiller deres sidste kamp om lørdagen, forklarer formanden for styregruppen.

Ramsing Cup er Ringkøbing-Skjern Kommunes største idrætsarrangement. Dette års Ramsing Cup bliver nummer 42 i rækken.

Sidste år deltog 186 hold i Ramsing Cup. Det optimale er 225 hold.

Opvaskemaskinen kører nærmest i døgndrift, når der er Ramsing Cup. Mange af spillerne har et rødt, gult eller grønt armbånd på som tegn på, at de bespises under cuppen. Foto: Henrik Ole Jensen
Styregruppen bag Ramsing Cup forventer 6000 gæster. Byen har knap 1400 indbyggere. Foto: Henrik Ole Jensen
Cuppens sTYREGRUPPE

Styregruppen bag Ramsing Cup består af Michael Hansen, Tanja Nørgaard Mikkelsen, Brian Vang, Elin Sørensen, Jens Søndergaard, Anders Elbæk, Bodil Dam, Morten Østergaard, Mikkel Østergaard og Niels-Henrik Larsen.

Indlæser debat