Roskilde Festival og Vildbjerg Cup er ikke det samme

27. april 2021, 10.27

Johannes Videbæk. Foto: henrik ole jensen

EKSPERTER Det er en svær kunst at gøre alle tilfredse, når der lukkes op efter de mange restriktioner omkring covid-19, og vi glæder os alle over, at det går den rigtige vej.

Regeringens ekspertgruppe er dog på helt forkert kurs, når den vil lave ens regler, der dækker alt fra små spejderlejre til store festivaler.

Det er klart, at en festival med mange tusind gæster til fest er sværere at styre end et fællesskab omkring et lejrbål, en håndboldskole, Vildbjerg Cup, eller hvad der ellers er af fantastiske sommerferietilbud til børn og unge i vores område.

Derfor bør man naturligvis heller ikke behandle alle begivenheder ens, selvom det kan virke som det nemmeste fra de statslige myndigheders side. Mange børn og unge har tilbragt meget tid derherhjemme og venter på igen at få del i de unikke oplevelser, foreningslivet giver, og vi har en masse dygtige frivillige, som er klar til tage fat.

De ved, hvad der skal til.

I Herning Kommune har vi afsat en pulje til at afbøde de værste følger, fordi vi anerkender og værdsætter værdien af frivilligt foreningsarbejde.

Jo før der gives lov til samvær med overnatning, jo før kommer man tilbage på sporet både økonomisk og socialt.

Hvis Mette Frederiksen virkelig er børnenes statsminister, som hun påstår, så bør hun vise det nu.

Læs også
Værtshuse over folkeskolen: Politisk hykleri

Indlæser debat...