Afbleget Aqua-stjerne podcaster nu erotik

De afblegede lokker hører fortiden til, men Søren Rasted holder sammen med Lene Nystrøm og René Dif fortsat fast i Aqua. 13. juni fylder Søren Rasted 50 år

11. juni 2019, 19.28

Søren Rasted med det afblegede strithår fra dengang, da Aqua var et ungt fremad-stormende popband. Foto: Mogens Flindt/Ritzau Scanpix

50 Det var det afblegede strithår og fingersnilde på keyboard, der gjorde Aqua-Søren kendt i store dele af verden i slutningen af 1990'erne. Men efterhånden er Søren Rasted blevet mere end Aqua. Han har blandt andet lavet et band med sin nevø, og han har lavet en podcast. 13. juni fylder han 50 år.

I 1997 udkom albummet »Aquarium«, der med ørehængende tyggegummipop og 17 millioner solgte eksemplarer slog sig fast. På pladen var blandt andet »Barbie Girl« og »Doctor Jones«. Hurtigt fik bandet succes. Det skete med ubetalelig ufrivillig pr-støtte fra Barbie-firmaet Mattel, der sagsøgte bandet for at gøre pigedukken til et sexobjekt.

Efter en aldrig overgået dansk salgssucces i udlandet på angiveligt 33 millioner solgte plader gik bandet i 2001 i opløsning efter interne spændinger.

Siden er Aqua genopstået dog uden Rasteds afblegede hår. I starten af 2019 har gruppen turneret i Australien.

- Jeg har altid tænkt på Aqua som en gave, man kan finde frem en gang imellem. Det skal ikke fylde for meget i mit liv, men det er fedt at vide, at hvis man åbner den, gemmer der sig nogle nye fantastiske oplevelser, har han sagt i et interview med Euroman.

Søren Rasted dannede sammen med nevøen popgruppen »Hej Matematik«.

Derudover er han fast inventar hos Mads Steffensen i radioprogrammet »Mads og monopolet«. Og han har startet en podcast-serie »Den grå side«, hvor kendte danskere læser erotiske historier højt.

I 16 år var Søren Rasted og forsangeren i Aqua, Lene Nystrøm, gift. Sammen har de to børn. /ritzau/

Søren Rasted udgiver podcasten og showet Den grå side, hvor kendte danskere læser højt fra mandebladet Ugens Rapport. 13. juni fylder Rasted 50 år. Foto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix