Debatindlæg om pantstation: Billedet af dårlig service

14. januar 2021, 11.45

Dansk Retursystems pantstation på Absalonsvej i Herning er - igen - ude af drift, beretter Kurt H. Jørgensen. Foto: Kurt H. Jørgensen

PANTSTATION »Vi lader billedet stå et øjeblik« er titlen på en dansk dokumentarfilm.

Men det er også et udtryk fra flow-tv-tiden, hvor studieværter ikke altid snakkede en situation ned, men lod seerne for en stund betragte et eller andet. Det kunne selvfølgelig også være et udtryk for, at det ikke gik så stærkt dengang, og tingene ikke blev skåret så skarpt til som i dag.

Der er andre steder, hvor tingene ikke går stærkt, og hvor man roligt kan finde det gamle foto frem, idet vedlagte foto dog er fra denne uge for dokumentationens skyld. Det stammer fra pantstationen på Absalonsvej i Herning. Det lokale mødested for aflevering af returemballage. Når systemet ellers fungerer.

I sommer havde jeg en klumme om emnet i avisen, og det affødte en del kommentarer til mig fra borgere, der var mindst lige så frustrerede.

Jeg skulle hilse og sige, at situationen ikke er blevet bedre siden. Både søndag, mandag og tirsdag var jeg omkring stationen og mødte det røde stopskilt. Tirsdag blev stationen åbenbart tømt, men af uransagelige årsager åbnede man herefter kun den ene luge for modtagelse. Og man kan stadig ikke købe retursække, skønt skiltningen siger noget andet.

På hjemmesiden står at læse: »Det er vigtigt, at du gemmer din kvittering, indtil panten er gået ind på din konto. Det er dit bevis på, at du har afleveret en eller flere sække.« Men man glemmer at sætte papir i printeren, så folk kan ikke få en kvittering med hjem.

Tirsdag meddelte firmaets hjemmeside, at stationerne i Høje Taastrup og Kalundborg er lukket på grund af tekniske problemer. Esbjerg tømmes ikke før torsdag. Aarhus og Aalborg er fyldt og lukket, men loves tømt igen. Udover disse stationer har firmaet tilføjet Randers, Odense og Herning som lukket onsdag morgen. Så kære læser, tjek lige hjemmesiden, inden du tager hjemmefra.

Det er efterhånden gået op for Dansk Retursystem, som står bag pantstationerne, at det ikke fungerer, så nu forsøger man at drosle forventningerne ned på hjemmesiden ved at gøre opmærksom på, at de er blevet populære siden nedlukningen af Danmark. »Er heldet ikke med dig, beklager vi ulejligheden, hvis du er kørt forgæves«, skriver man undskyldende på forhånd.

Jo tak, Danmark lukkede ned i marts 2020 - nu skriver vi januar 2021.

Vi lader billedet stå et øjeblik.

Læs også
Vi har også brug for at høre de jyske stemmer i klimakampen