Bofællesskab med plads til flere

Efter 25 års drift er andelsboligforeningen Tingstedet i Gullestrup så godt som gældfri

27. april 2013, 13.12

Flemming Hansen. Om torsdagen sætter beboerne lidt mere tid af til venskabeligt samvær. Her er det Dorte Kolding, som er ved at gøre klar til at gå til buffeten.

Det startede med seks familier, der havde en løs idé om et bofællesskab tilbage i 1985. I juni 1988 kunne andelsboligforeningen Tingstedet holde rejsegilde for 14 andelsboliger på Kornblomstens Kvarter i Gullestrup.

Det er snart 25 år siden - og dermed kan Tingstedet i år fejre jubilæum som bofællesskab.

Bofællesskabets betaler 1. juli 2014 sidste afdrag på foreningens indekslån - og dermed er foreningen gældfri og skylder ikke en krone, hvor efter huslejen kan sættes ned til omkring det halve.

- Vi har været meget økonomisk ansvarlige i foreningen, fortæller pensioneret lærer, Kurt Grauballe, der er en af beboerne.

Nye beboere

I starten rummede bofællesskabet omkring 22 voksne og 15-16 børn. I dag er børneflokken skrumpet ind til to store børn, men foreningen lever fortsat i bedste velgående - og mange af de oprindelige tanker og ider fungerer stadig.

Det gælder blandt andet en meget billig ordning med fællesspisning, der fungerer fra mandag til torsdag.

- Godt og vel halvdelen af de nuværende beboere var med til at starte op. Vi har meget med hinanden at gøre, men vi sidder ikke lårene af hinanden, siger pædagog Lone Juul, der har boet 10 år i Tingstedet sammen med sin familie.

Plads til flere

Tingstedet har siden starten ladet formandsposten gå på skift mellem flere beboere.

For tiden er talepædagog Svend Albrektsen formand - og han oplyser, at Tingstedet i øjeblikket har to andelsboliger til salg. Det er to lejligheder på hver 95 kvadratmeter med køkkenalrum, soveværelse og to børneværelser - i to plan.

Hvor meget andelene koster afhænger af den såkaldte andelskrone, idet beboerne ejer hele bebyggelsen i fællesskab.

- De kommende beboere kan i princippet være hvem som helst. For at blive godkendt af foreningen skal man dog være indstillet på at indgå i fællesskabet. Selv foretrækker vi nok familier med børn, siger Svend Albrektsen.

 

Læs meget mere om bofællesskabet, der fungerer på 25. år i Herning Folkeblad lørdag

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play