Tvivleren tager en Tuborg

En rød, en gul, en tvivler og nogle øl. Der bliver varmet op til valg på kroen

5. juni 2019, 13.31

Anette Kristensen, Henry Nissen og Pau Kim Larsen fik en øl eller to, inden de skulle stemme. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Der står fire Tuborg på bordet. Det er af den grønne slags, for den røde Tuborg kan kun fås i maj måned, fortæller Anette Kristensen. Det var i sidste måned. Ved sidste valg. Nu er det juni.

Blå og rød

Der er lidt tilrøget i krostuen på Hotel Vildbjerg, og Anette Kristensens mand, Pau Kim Larsen, er heller ikke klar over, hvad han skal stemme lige om lidt.

Han tager en slurk af øllen.

- Det koster et par bajere, og så kommer det nok over mig, når jeg står nede i stemmeboksen. Jeg er stadig i tvivl, siger Pau Kim Larsen.

Engang arbejdede han ved landbruget og var blå. Så blev han rød. Nu er han skraldemand og i tvivl.

- Jeg synes, det er det samme, de har sagt hele valgkampen, siger Pau Kim Larsen lidt opgivende.

Hans hund, Plet, står og kigger ud ad vinduet som om der ville vise sig et svar midt på Bredgade.

Trofast DF

Anette Kristensen danner par med Pau, og hun fortæller, at normalt bliver der ikke snakket politik om bordet.

- Det har vi gjort i dag, siger Anette Kristensen, som udfordrer Henry Nissen. Han har nemlig altid stemt rødt, men han mener også, der skal føres en stram udlændingepolitik.

- Så skal du da ikke stemme på de røde, siger Anette Kristensen, som altid har stemt det samme. Først Fremskidtspartiet og de seneste par årtier Dansk Folkeparti.

Prioritering

Pau Kim Larsen ved godt, hvad han prioriterer, når han skal beslutte sig.

- Jeg stemmer på et parti, der gør noget for de ældre, for skolevæsenet og for klimaet, siger han og tager den sidste slurk af sin øl og griber ud efter jakken.

- Det kan også være, jeg stemmer lige som konen.

Afgørelsen

Der er fem personer i krostuen. De to øvrige har stemt Venstre og Dansk Folkeparti, så selv om de drikker grønt, tegner det til en sejr for blå blok i krostuen på Hotel Vildbjerg.