Politiet skal styrkes

17. september 2020, 12.29

Kristian Thulesen Dahl. Foto: Steen Brogaard

CENTRALISERING Politiet skal styrkes. Flere betjente, flere nærstationer, permanent grænsekontrol. Det er nogle af de ting, som Dansk Folkeparti kæmper for i de forhandlinger om politiets økonomi de næste fire år, som pågår netop nu.

Både politi og domstole er pressede. De har rigeligt at se til. Bandekrig, omrejsende kriminelle, cyberkriminalitet, indvandrerdrenge, der skaber utryghed, alt for lange sagsbehandlingstider og så videre.

Gennem mange år er politiet blevet centraliseret alt for meget. Der er for mange danskere, der ikke stoler på, at politiet er der for dem, når de har brug for det. Det går ikke.

Nærhed er vigtigt. Tryghed er altafgørende. Politiet skal tættere på borgerne. Derfor ønsker vi i DF naturligvis også flere lokale politistationer, som reelt holder åbent, når borgerne har brug for det. Og derfor er det også alt for lidt, når regeringen foreslår 20 nye »nærpolitienheder«, der har åbent få timer om dagen. Der skal mere til!

Der skal også flere betjente til. DF foreslår at uddanne 300 flere betjente om året i hele perioden frem til 2024, det vil sige 1200 nye betjente i alt. Regeringen skuffer også her og spiller kun ud med i alt 300 de næste to år. Det er for lidt.

Jeg havde selv for nylig sammen med resten af DF’s folketingsgruppe mulighed for at opleve, hvordan Udlændingekontrolafdeling Vest i Padborg arbejder med at overvåge og beskytte grænsen og samarbejder tæt med politiet i resten af landet såvel som tysk politi i bestræbelserne på at stoppe, spore og efterforske kriminelles grænseoverskridende aktiviteter. Det var ganske enkelt fremragende at opleve. Virkeligheden på grænsen er meget langt fra det karikerede billede af grænsekontrollen som nytteløs, som eksempelvis Radikale Venstre ønsker at skabe. Der kan ikke være tvivl om, at politiets arbejde på grænsen har stor effekt. Og derfor skal vi også sikre, at grænsekontrollen er på plads de kommende år.