Levering på 3800 kilo: Region Midtjylland har fået værnemidler fra kinesisk rigmand

Region Midtjyllands centrale lager har modtaget donerede værnemidler, der skal fordeles til regioner og kommuner i hele landet

27. marts 2020, 11.32

Dorte Christensen, afdelingschef i Indkøb & Medicoteknik, og regionsrådsformand Anders Kühnau glæder siger over de mange værnemidler, som torsdag ankom til regionens lager. Foto: Niels Åge Skovbo, Region Midtjylland

HERNING/AARHUS På vegne af landets regioner og kommuner modtog Region Midtjyllands centrale lager i Østjylland torsdag 16 paller med ansigtsmasker og beskyttelsesdragter.

Det skriver regionen i en pressemeddelelse.

Værnemidlerne er en donation fra kinesiske Jack Ma Foundation. Jack Ma er en kinesisk rigmand, som har tjent sine milliarder på internetvirksomheden Alibaba.

- Vi takker for hjælpen fra Kina. Donationen hjælper os med at holde høj sikkerhed for vores ansatte. Personalets sikkerhed har høj prioritet af hensyn til de ansatte selv, deres pårørende, patienterne og resten af landets borgere. Værnemidlerne sikrer, at vi kan beskytte medarbejdere mod coronavirus, siger regionsrådsformand Anders Kühnau (S) i pressemeddelelsen.

Fordeles til hele landet

De donerede værnemidler skal hurtigt fordeles til resten af landets regioner og kommuner. Inden det sker, skal hygiejnesygeplejersker fra Region Midtjylland vurdere, hvilke behandlingssituationer de donerede masker og beskyttelsesdragter kan benyttes i.

- Vi forventer, at de fleste donerede varer er standardvarer, som vi ved, hvordan vi kan benytte i sundhedsvæsnet, siger Dorte Christensen, afdelingschef i Indkøb & Medicoteknik.

Masker og beskyttelsesdrager skal i første omgang fordeles til regionerne efter en fast fordelingsnøgle udregnet på baggrund af blandt andet indbyggertal. Det sker for at sikre alle egne af landet en fair andel af donationen.

Den 3800 kilo tunge levering bestod af 5000 visirer, 5000 beskyttelesdrager og knap 500.000 mundbind.