Fra Lokalavisen: Det savner frisøren

Rikke Linneberg Wittrup er glad for at have frisørsalon i privaten, der ikke ligger længere væk, end salonen stadig er en del af bybilledet

14. februar 2020, 12.52

Rikke Linneberg Wittrup har siden januar 2015 haft frisørsalon i privat-boligen på Nylandsvej i Vildbjerg. Hun trives med at have salonen hjemme, samtidig med at den stadig ligger centralt. Foto: Ida True Berg

VILDBJERG 46-årige Rikke Linneberg Wittrup havde førhen den holdning, at hun ikke ville have frisørsalon i privatboligen. Men det ændrede sig, at da hun fandt det ideelle hus til sin salon. Det ligger på Nylandsvej 2, og herfra hun drevet Wella Salonen siden 2015.

- Vores hus er købt på grund af, at det lå perfekt. Der er gode parkeringsforhold, og man er stadig en del af butikslivet. Det går godt, og jeg skal ikke klage. Jeg har verdens bedste kundekreds, siger frisøren, der er gift og har en søn på 14 år.

Hun har arbejdet i Wella Salonen siden 1993, hvor hun kom i lære hos den daværende ejer Jette Andersen. Og da Rikke Linneberg Wittrup blev udlært i 1996, fortsatte hun som assistent i salonen indtil januar 2003, hvor hun overtog den. Efter syv år på adressen i Bredgade 7 valgte hun i foråret 2010 at flytte ind på den anden side af muren for at få lidt mere plads til kunder og ansatte.

- Men da jeg besluttede mig for, at jeg ikke længere ville have ansatte, valgte jeg at flytte salonen hjem. Jeg kan da godt nogle gange savne at have ansatte, fordi så har man en at sparre med. Men administrativt er det lettere, siger hun.

Kunde fra København

Wella Salonen har åbent fra mandag til fredag og lørdag efter aftale.

- Som hovedregel holder jeg fri lørdag, men er der konfirmationer, bryllupper eller fester, hvor jeg har kunder, der gerne vil have sat hår, så holder jeg åbent, siger hun.

Hun kender mange af sine kunder godt og de fleste er fra Vildbjerg og oplandsbyerne.

- Jeg har også en kunde fra sågar København, og når hun er hjemme, kommer hun her og bliver klippet, fortæller hun smilende.

Rikke Linneberg Wittrup vægter at have god tid og service over for kunderne.

- Det er alle aldre, der kommer og bliver klippet hos mig. Det er hyggeligt, at jeg kender mange af mine kunder så godt og følger med i deres liv, og det gælder også den anden vej, lyder det fra hende.

Kort hår og permanent

Der er en tendens til, at de unge piger gerne vil have langt hår.

- Desværre - fordi jeg synes, at det er fedt med kort hår. Og så kunne det være sjovt, hvis permanent kom mere frem. Det er pænt med struktur i håret, siger hun.

Da hun begyndte inden for branchen, var permanentet hår højeste mode.

- Der havde vi 10 til 15 permanent om ugen. Nu skal man være glad, hvis man har en hver anden eller tredje uge. Jeg håber, at det bliver in igen, lyder det fra hende.

Når hun holder fri fra saksen, går hun på jagt. I 2012 fik hun jagttegn og er medlem af Timring-Vildbjerg Jagtforening.

- Jeg er opvokset med det, men tog først jagttegn som voksen. Det er enormt afstressende at gå på jagt - især bukkejagten om foråret, hvor man er ude selv. Man kommer ud og nyder naturen, når man som jeg står inde hele dagen, forklarer hun.

Rikke Linneberg Wittrup

46 år

Indehaver af Wella Salonen i Vildbjerg.

Bor med sin familie i Nylandsvej 2 - mand og en dreng på 14 år.

Er født i Hobro.

I fritiden går hun på jagt og kan også godt lide at rejse - især til Tyrkiet.