Efter positiv corona-test af forælder: Herning Kommune sender 60 børn hjem fra børnehave

Omkring 60 børn er onsdag blevet sendt hjem fra børnehave i Hammerum, da en far er testet positiv for corona-virus. Moren udviser symptomer på virussen

10. juni 2020, 15.33

60 børn fra Spilophusets afdeling Brønsgård i Hammerum er onsdag blevet sendt hjem, da en forælder er testet covid-19-positiv. Foto: Stock.adobe

HAMMERUM Herning Kommune har onsdag sendt cirka 60 børn hjem fra daginstitutionen Spilophusets afdeling Brønsgård i Hammerum.

Årsagen er, at faderen til et barn, der var ved at blive kørt ind i børnehaven, er testet positiv for covid-19, mens moderen udviser symptomer på virussen. Det oplyser Herning Kommune på dens hjemmeside.

Beslutningen er truffet i samråd med Styrelsen for Patientsikkerhed, som rådgiver Herning Kommune i sagen.

- Vi følger naturligvis alle de retningslinjer, der er udstukket fra sundhedsmyndighederne. Det viser sig, at forældrene har været inde på institutionen, hvilket er helt efter reglerne, når et barn starter i børnehaven. Vi har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed, og de anviser, at børnene kan betragtes som nære kontakter. Nære kontakter opfordres til selvisolation, og på den baggrund sender vi børnene med deres forældre hjem med det samme, siger Dorte West (V), der er formand for Børne- og Familieudvalget i Herning Kommune, til hjemmesiden.

Børnene, deres forældre og personalet på Brønsgård skal nu alle testes for covid-19. Og de kan så vende tilbage, hvis testen er negativ.

I mellemtiden vil Herning Kommune rengøre børnehaven og efterfølgende køre med skærpet rengørings-niveau, oplyser kommunen.

Retningslinjerne fra sundhedsmyndighederne siger, at når den smittede forælder har opholdt sig i institutionen i mere end 15 minutter, bør alle børn, forældre og medarbejdere testes. Voksne kan selv booke tid til en test på www.coronaprover.dk med NemId, mens forældrene skal kontakte egen læge for at bestille tid til test af deres børn. Testen udføres på fjerdedagen, fra man er sendt hjem.

De pågældende forældre har også børn på Lindbjergskolen. Her har de smittede forældre ikke været indenfor. Da det kun er nære kontakter til smittede, der skal blive hjemme, er der derfor ikke for nuværende nogen grund til at sende børnenes klassekammerater hjem.

Det samme gør sig i øvrigt gældende for den dagpleje, som forældreparrets yngste barn er tilknyttet, skriver kommunen.

Herning Kommune og Styrelsen for Patientsikkerhed er i dialog om en plan for yderligere tiltag, hvis det skulle vise sig, at der kommer flere tilfælde af covid-19.