Støtte til den socialdemokratiske regering

23. november 2020, 14.18

Foto: Adobe Stock Photo

KRITIK Hermed vil jeg udtrykke min allerstørste støtte til regeringen og respekt for dens måde at passe på Danmark og folkesundheden.

Det er som bekendt ikke regeringen, der har hidkaldt corona-pandemien. Det, der har beskæftiget regeringen, er at bremse og eventuelt stoppe udbredelsen af corona.

Der har været mange beskyldninger mod regeringen: For sent, for tidligt, for meget, for lidt og så videre.

Jeg har stor respekt for det kolossale arbejde, der er blevet udført af de forskellige involverede ministre, herunder også Mogens Jensen. Der er ikke tvivl i mit sind om, at intentionen har været: Vi skal passe på danskerne.

Naturligvis er jeg meget ked af den alvorlige fejl, som er begået. Jeg tænker bare: Hvad ville alle de højtråbende klogeåger have gjort, hvis de sad i den situation, som regeringen gjorde, før den gav besked om, at aflive alle mink i Danmark.

Negativiteten har bredt sig i det ganske land godt hjulpet på vej af visse medier, som oftest finder de mest negative ting at kaste i hovedet på seere og lyttere.

Nu må vi se at finde de gode ting frem. Der er så meget, vi ikke kan. Men hvis der tælles efter, er der også meget at være taknemlig for. Vi har ikke lige fået en voldsom orkan ind over landet. De fleste har sikre og lune boliger til rådighed. Der er mulighed for at købe de daglige fornødenheder og andre ting, som vi ønsker. Vi kan gå/løbe ture, læse bøger, høre radio, se TV, bruge telefon og andre kommunikationsmuligheder, snakke med naboer og venner, lave korte besøg hos familien.

Mange kan passe deres arbejde og holde gang i hjulene. Og meget meget mere.

Til slut vil jeg minde om en gang, da Danmark også var i en forfærdelig vanskelig situation. Det var efter Napoleonskrigene i begyndelsen af 1800-tallet. Napoleon havde tabt og dermed også Danmark.

Danmark var gået statsbankerot, altså fallit. Hvad gjorde regeringen så? Den udarbejdede den mest progressive skolelov på den tid. Alle børn fik undervisningsret og undervisningspligt. Det gik måske ikke så hurtigt med at føre loven ud i praksis, men den var der. Som en involveret person dengang vistnok sagde: Vi er nok fattige, men vi behøver ikke at være dumme.

Til alle danskere: Hold ud, hold sammen, pas på jer selv og hinanden og overhold reglerne. Så skal vi nok komme igennem også corona-trætheden.