Herning-bryder efter historisk EM-triumf: - Jeg er stolt og glad

Rajbek Bisultanov er Danmarks første senior-europamester i brydning siden 1926. Tirsdag blev han modtaget og hyldet i Herning Brydeklub

17. april 2019, 14.02

Masser af mennesker med trommer og flag modtog Rajbek Bisultanov i Herning Brydeklub tirsdag aften. Foto: Thomas Damm

brydning Det var en historisk dansk triumf, som 23-årige Rajbek Bisultanov fra Herning Brydeklub gennemførte søndag i Bukarest i Rumænien.

Bryderen med rødder i Tjetjenien blev nemlig den første dansker til at vinde et europamesterskab som senior siden 1926 ...

Rajbek Bisultanov gennemførte triumfen i 82 kiloklassen, og hverken stjernen Mark O. Madsen eller de to tidligere Herning-brydere, tvillingerne Håkan og Anders Nyblom, har lykkedes med det.

- Selvfølgelig er jeg stolt og glad for min præstation. Jeg tog til EM for at vinde, og jeg følte, at jeg sammen med landstræneren havde fået lagt en rigtig god plan. Mine opvarmningsturneringer gik fint, så jeg havde masser af selvtillid med, fortæller Rajbek Bisultanov tirsdag aften, efter at han i en times tid har været hovedperson i en hyldest i Herning Brydeklub, der holder til i Sportscenter Herning.

I juni sidste år blev han hyldet samme sted. Dengang som europamester i U23-klassen. At gentage det som senior er en markant større triumf.

Krammere og kontanter...