Feldborg-Haderup flyver til Fjends

Fra torsdag går det igen løs i Sparkær, når otte fodboldhold slippes på græs. Feldborg/Haderup er en »dark horse«

Udgivet:23. juli 2020, 16.45

Læsetid:2 minutter

Træner Benny Simonsen fik lufttur tilbage i oktober, da Feldborg/Haderups oprykning nummer to i samme kalenderår var en realitet. Nu bliver det snart afsløret, om holdet kan flyve helt til tops i Fjends Cup. Foto: Tom Laursen

Henrik Bagge
Lokalredaktør

3 år siden

SPARKÆR Det så temmelig dystert ud for Fjends Cup tidligere på året, da alt var lukket ned og fodbolden sat på vågeblus.

Men vedholdende, som de er i Sparkær, holdt arrangørerne aldrig op med at tro på, at det nok skulle gå, og man ville i hvert fald vente til allersidste øjeblik, inden man ville skride til en aflysning.

Det blev som bekendt ikke nødvendigt, da der igen blev åbnet op for aktiviteter på fodboldbanerne i løbet af juni måned.

I morgen, torsdag, først på aftenen kan man således igen fløjte op til kamp på to baner, når den traditionsrige turnering afvikles med de samme otte hold, som deltog sidste år.

Strækker sig over 10 dage

Lodtrækningen blev foretaget den 15. juni live på facebook for tredje år i træk, og den magede det således, at pulje 1 består af Sparkær, Borup, Feldborg/Haderup og Skals, mens pulje 2 består af Stoholm, Ravnsbjerg/Løgstrup, Mønsted og Karup/Kølvrå 07.

Torsdag mødes Sparkær og Borup i den ene åbningskamp, mens Stoholm og Ravnsbjerg/Løgstrup er først til at tage den anden bane i brug. Med puljekampe igen lørdag og tirsdag kommer alle til at møde alle indenfor puljen, inden der er semifinaleaften torsdag den 30. juli og finaledag lørdag den 1. august.

Sultne efter kamp

Ordet tradition klæber sig til den populære sommerturnering, som i år bliver afviklet for 38. gang. For nogle betyder Fjends Cup næsten lige så meget som den ordinære turnering med langt flere tilskuere på lægterne, end de er vant til, og særligt i år fornemmer turneringslederen, at spillerne er meget sultne efter at komme i »rigtig« kamp.

På turneringens webside kan man læse alt om turneringen og følge med i resultater, stillinger og målscorere, og det er også her, at man finder tipskuponen »Tips 12«, hvor man tipper de 12 indledende kampe og har mulighed for at vinde flotte præmier.

En overraskelse lurer

Og skal man tro de foreløbige tippere i Tips 12, så er det sidste års finaledeltagere fra Stoholm og Skals, der igen er de to helt store forhåndsfavoritter.

Men Fjends Cup er kendt for overraskelser, og ifølge turneringsformand Hans Peter Johansen er der grund til at holde øje med de gule fra Feldborg/Haderup, der i foråret 2019 spillede i serie 5, men nu starter op i serie 3 med et ungt og stærkt hold, der godt kunne blive årets »dark horse«.

Kom med til fodboldcup

Fra og med på fredag kan du komme med til både Hodsager Cup og Fjends Cup. Enten ved at møde op ved banerne eller ved at følge med i avisen eller på herningfolkeblad.dk.

I en sommer, hvor både fodbold-EM og Vildbjerg Cup er aflyst, kompenserer redaktionen ved at give seriefodbolden ekstra plads at drible rundt på.

Begge turneringer begynder torsdag, og slutter sidst i næste uge. Med 20 deltagende hold er Hodsager Cup noget større og med flere spilledage end Fjends Cup, som har otte deltagende mandskaber med.

Avisen skriver historier gennem hele turneringsugen, og du kan også få glimt via vores lokale Facebookside på »Herning Folkeblad: Aulum-Vildbjerg-Kibæk«. Hvis du ikke kan få nok cup, så besøg vores Snapchat på HerningFolkVest og få endnu mere fra banen og fra kulissen.