Herningenser bliver ny forstander hos FOF i Ikast-Brande

Den kommende sæson hos FOF venter i efteråret, og det bliver med ny forstander i Ikast-Brande Kommune

Udgivet:29. juni 2022, 05.44

Læsetid:2 minutter

Kirsten Bjørn Thygesen, forstander på FOF. Foto: Henrik Ole Jensen

IKAST-BRANDE Efteråret er aftenskoletid, og hos FOF Ikast-Brande bliver det i den kommende sæson med en ny forstander. Den nu tidligere forstander Alice Rinder har gennem mange år valgt at trække sig tilbage, og dermed bliver Kirsten Bjørn-Thygesen nu forstander i Ikast-Brande. Det skriver FOF i en pressemeddelelse.

Kirsten Bjørn-Thygesen har gennem 14 år stået i spidsen for FOF-aktiviteterne i Herning, og de seneste år har hun også haft ansvaret for FOF i Ringkøbing-Skjern Kommune. Det fortsætter hun med, men hun har nu også sagt ja til at tage ansvaret for FOF i Ikast-Brande, og det ser forstanderen frem til.

- Jeg brænder for folkeoplysning og oplever hver eneste dag, hvordan FOF’s kurser samt foredrag er med til at gøre en positiv forskel i folks hverdag. Det er en gave at få lov til at tilbyde aktiviteter, hvor andre mennesker kan blive klogere, sundere og gladere, lyder det fra Kirsten Bjørn-Thygesen.

Flere aktiviteter

Ifølge forstanderen er det FOF’s mål at tilbyde meningsfyldte fællesskaber med tid til fordybelse sammen med andre med samme interesse som én selv.

- Det må siges at være en mangelvare i den tid, vi lever i, siger Kirsten Bjørn-Thygesen som håber, at borgerne fremover vil kunne vælge mellem endnu flere FOF-aktiviteter end i dag.

- Jeg har et håb om, at vi i FOF sammen med lokale kræfter i Ikast og Brande kan udvide til flere aktvititeter. Vi modtager meget gerne forslag og idéer til nye FOF-aktiviteter. Hvis der er nogle, der har mod på - og evne til at undervise i noget, de brænder for, må man endelig kontakte os, siger Kirsten Bjørn-Thygesen.

Læs også
<span>FOF-forstander fylder 60:</span> Corona har også været positiv og gjort os bevidste om, at vi ikke er noget uden hinanden <span>FOF-forstander fylder 60:</span> Corona har også været positiv og gjort os bevidste om, at vi ikke er noget uden hinanden
Læs også:
FOF-forstander fylder 60: Corona har også været positiv og gjort os bevidste om, at vi ikke er noget uden hinanden

Lokal forankring

Den nye forstander håber ligeledes også på, at nogle af underviserne fra henholdsvis Herning Kommune og Ringkøbing-Skjern Kommune har lyst til at undervise i Ikast-Brande.

- Men når det er sagt, så er jeg helt bevidst om, at det også er vigtigt at have en lokal forankring, når man skal lave folkeoplysning. Derfor har jeg ansat en medarbejder, der skal være ansvarlig for udviklingen af FOF i Ikast-Brande, siger Kirsten Bjørn-Thygesen.

Indlæser debat