Chefskifte i Holstebros kulturliv

30. september 2020, 11.05

Kulturchef i Holstebro Kommune Lisbet Gormsen går på pension. Her er hun fotograferet ved en tidligere lejlighed, hvor hun uddelte tulipaner og verbale roser til en af Hernings detailhandlere. Foto: Privatfoto

PENSION Lisbet Gormsen, Herning, der har været chef for kunsten og kulturen i Holstebro Kommune siden 2012, har valgt at forlade arbejdsmarkedet for at gå på pension.

Den anledning har fået kommunen til at gentænke organisationsstrukturen, og fra i morgen, torsdag 1. oktober, er det Henrik Zacho, der bliver ny chef for Kultur og Fritid - en afdeling, der samler kunst, kultur, sport og fritid, fortæller Holstebro Kommune i en pressemeddelelse.

Lisbet Gormsen fejrede sidste år 25-årsjubilæum ved Holstebro Kommune, hvor hun i 1994 begyndte som ledende børnebibliotekar ved Holstebro Bibliotek. Fra 2002 flyttede hun til en stilling som sektionsleder i den kommunale kultur- og fritidsafdeling, og fra 2012 har hun haft titel som kulturchef.

Markante aftryk

Lisbet Gormsen er gift med tidligere redaktør af Herning Bladet Vagn Buch Pedersen og har i Herning-området blandt andet involveret sig i skolepolitik som formand for Lundgårdsskolens bestyrelse i en periode, mens sønnerne, Anders og Niels, som i dag er voksne, gik der.

I meddelelsen om chefskiftet roser Mette Højborg, der er direktør for direktør for kultur, erhverv og arbejdsmarked, Lisbet Gormsen for at have »leveret en meget flot og gedigen indsats på kunst- og kulturområdet og at have sat markante aftryk«.

Den nye chef, Henrik Zacho, skal bygge videre på indsatsen og »skabe nye synergier«, som det hedder.

Zacho, der er 49 år, er uddannet cand.mag og har været ansat i kommunen siden 2015.

Han kommer til de nye opgaver med erfaringer som blandt andet bibliotekschef, og skal fremover samle de mange elementer inden for idræts- og fritidslivet, museer, teatre, kunst i gadebilledet, musikskole, talentakademi, kulturslagteri, frivilligcenter, klassisk ensemble, bibliotek og opera. -SEJER