Tre HIH'ere på All Star-holdet

Herning-Ikast Håndbold tog tre ud af syv pladser på årets hold i HTH Ligaen

18. maj 2019, 16.58

Helene Fauske har sæsonen igennem en bærende profil hos Herning-Ikast. Den 22-årige bagspiller er aktuelt nummer to på ligaens topscorerliste på tværs af grund- og slutspil. Foto: Flemming Hansen

Håndbold Sabine Englert, Louise Burgaard og Helene Fauske kan alle kalde sig HTH Ligaens bedste på hver deres position. De fik nemlig alle plads på årets All Star-hold i den danske liga.

All Star-holdet er igen i år sat på baggrund af stemmer fra spillerne i ligaen, 1. division og de udlandsprofessionelle.

De valgte Helene Fauske til ligaens bedste playmaker. Den 22-årige norske bagspiller er i denne sæson trådt i karakter som HIH's offensive omdrejningspunkt, og hun er aktuelt den næstmest scorende spiller i ligaen på tværs af grund- og slutspil. Hun blev i øvrigt også nummer to på topscorerlisten i den europæiske EHF Cup.

I målet er Sabine Englert blevet 37 år, men tyskeren holder stadig tårnhøjt niveau. For nogle år siden døjede hun med rygproblemer, men i denne sæson har den erfarne keeper været forskånet for skadesproblemer og leveret på et højt niveau. Hendes samlede redningsprocent i ligasæsonen er på imponerende 42.

Også Louise Burgaard blev hædret som ligaens bedste på sin position. Højrebacken har vist ekstraordinært topniveau i flere vigtige kampe og været en vigtig spiller for HIH på vejen til DM-finalerne. Efter sæsonen skifter Louise Burgaard til de franske mestre, Metz.

- Det er jo den bedste pris, man kan få, fordi det er kollegerne, der står bag stemmerne. Det er dem, der render og ser, hvad du laver hver weekend, så der er grund til at være stolt for alle tre, siger HIH-træner Kristian Kristensen.

- Men håndbold er et holdspil, så deres holdkammerater har også lidt af æren. Målscoreren er jo intet uden afleveringerne. Og så alligevel er der jo nogle individer, der stikker ud. Det her er tre af dem. De har haft en flot sæson og bliver fortjent hædret for det. Jeg siger også gerne tillykke, lyder det fra Kristian Kristensen.

Også Team Esbjerg fik tre spillere på årets hold, mens Nykøbing Falster tog positionen på venstre fløj ved Lærke Nolsøe.