Modemessen i København bliver digital

Copenhagen Fashion Week dropper det fysiske fremmøde i februar

6. januar 2021, 10.52

Modemessen er ramt af de mange coronarestriktioner, og den foregår digitalt næste gang. Foto: PR-Foto

MESSE En modemesse er normalt ensbetydende med catwalk, messestande, middage og ikke mindst masser af besøgende.

Men med de nye restriktioner er den slags fysiske eskapader ikke længere muligt for den københavnske modemessse i februar i Bella Center.

- Som følge af udviklingen af Covid-19 og den seneste tids restriktioner vil den kommende udgave af Copenhagen Fashion Week til februar afvikles digitalt. De to modemesser, CIFF i Bella Center og Revolver i Forum og Øksnehallen, aflyses som følge af forbud mod al messevirksomhed til og med udgangen af februar 2021.

Sådan skriver Copenhagen Fashion Week i en fælles pressemeddelelse med CIFF og Revolver bakket op af Dansk Mode & Textil samt WEAR under Dansk Erhverv.

- Grundet Covid-19 udviklingen pt. har vi set os nødsagede til at aflyse alle fysiske events denne gang - herunder messerne, lyder det fra administrerende direktør i Copenhagen Fashion Week Cecilie Thorsmark i pressemeddelelsen.

Krydser fingre for bedre tider

Hun så ingen anden udvej end at gå digitalt.

- Selvom det selvfølgelig er meget ærgerligt, er der ikke noget at rafle om, og vi må - som i alle andre dele af samfundet og erhvervslivet - krydse fingre for snarlige lysere tider og i stedet se frem til igen at kunne mødes fysisk til modeugen i august, siger hun.

Copenhagen Fashion Week bliver derfor i en udelukkende digital version. Modemesserne CIFF og Revolver er aflyst, men det forventes, at showroom-aktiviteter kan afvikles som normalt.

Udstillinger i showrooms - både i Bella Center og rundt i byen - fortsætter, så længe det er sundhedsmæssigt forsvarligt. DK Company meldte eksempelvis ud lige før jul, at de afvikler salgsdage i både Bella Center og på kontoret i Vejle.