Trods flere skader: HC Midtjylland solgte sig dyrt i Skjern

Først i kampens slutfase trak favoritterne fra og snuppede den ventede sejr over HCM’s godt kæmpende oprykkere

Udgivet:16. november 2022, 20.07

Læsetid:2 minutter

Heller ikke i Skjern kunne HCM hente point. Foto: Malene Tswai

Kenneth Kristiansen
Journalist| kgk@herningfolkeblad.dk

HÅNDBOLD Det er nok for meget at sige, at det var lige ved og næsten. Skjern vandt trods alt kampen med fem mål, 28-23.

Men HC Midtjyllands oprykkere solgte sig dyrt i onsdagens udekamp. Til trods for, at yderligere to spillere blev tilføjet skadeslisten op til opgøret.

HCM måtte stille op uden bagspilleren Rasmus Graffe og venstrefløjen Kasper Kvist. De udgik begge med skader i hjemmekampen mod Skanderborg-Aarhus i lørdags og blev ikke klar - Graffe ventes endda ude i længere tid på grund af en brækket knogle i venstre hånd.

Det decimerede Herning-mandskab kom alligevel glimrende fra land i Skjern Bank Arena og foran med 2-0. Hjemmeholdet, som også har flere profiler på skadeslisten, havde tydelivis svært ved at få gang i både spil og afslutninger, men det var nu også gæsternes fortjeneste.

Frederik Hummelmose tog godt fra i HCM’s mål, og fremme var der pæn skarphed i afslutningerne.

Nogen stor håndboldoplevelse var første halvleg dog ikke - og efter tid fik den tidligere HCM’er Eivind Tangen banket bolden forbi både den opstillede HCM-mur og Frederik Hummelmose. Dermed reducerede Skjern til pausestillingen 11-12.

Læs også
<span>Skaderne vælter ned over oprykkerne:</span> Ny HCM-spiller med gips på <span>Skaderne vælter ned over oprykkerne:</span> Ny HCM-spiller med gips på
Læs også:
Skaderne vælter ned over oprykkerne: Ny HCM-spiller med gips på

Igen skidt ud til anden halvleg

Altså HC Midtjylland foran ved halvtid. Men oprykkerne har spillet rigtigt mange gode første halvlege i sæsonen, og det er som bekendt alligevel endt med nederlag hver gang.

Sådan blev udfaldet også i Skjern. Hjemmeholdet skruede op for både tempo og niveau og tog hurtigt teten i anden halvleg, hvor HC Midtjylland igen-igen ikke formåede at holde skruen helt i vandet i de første minutter efter pausen.

Et par brændte straffekast hjalp heller ikke HCM, selvom Frederik Hummelmose stadig gjorde det fortræffeligt i målet - sæsonens bedste kamp af den unge keeper.

HCM hang på til 21-22, som Frederik Sass reducerede til med 13 minutter igen. Men kampen ud var det Skjern, der var skarpest.

Topscorer for HC Midtjylland blev Mathias Nikolajsen med seks mål.

Næste kamp for HC Midtjylland er et vigtigt bundbrag på udebane mod Lemvig-Thyborøn på søndag.

Læs også
<span>HCM-keeper gjorde sit i Skjern:</span> Men flot kamp i målet var ikke nok <span>HCM-keeper gjorde sit i Skjern:</span> Men flot kamp i målet var ikke nok
Læs også:
HCM-keeper gjorde sit i Skjern: Men flot kamp i målet var ikke nok

Indlæser debat

Mere interessant læsning

Mest læste

Håndbold

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Af samme forfatter

Se flere

Seneste nyt

Se flere