Sådan gik det: Mestrene tabte sidste kamp, men guldet blev fejret med bravour

På egne fejl tabte FCM 1-2 mod AaB i sæsonens sidste kamp, men det er helt ligegyldigt

26. juli 2020, 18.14

Sådan så det ud, da Erik Sviatchenko løftede trofæet, og jublen brød løs. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

FODBOLD En mærkelig sæson 2019/20 er slut. FCM tabte den corona-udsatte sæsons sidste kamp med 1-2 hjemme mod AaB.

Allerede efter 21 minutter førte gæsterne 2-0. Tom van Weert og Patrick Olsen scorede med to minutters mellemrum. Herefter overtog FCM spillet, men havde svært ved for alvor at komme til chancer.

Der blev reduceret otte minutter inde anden halvleg, hvor Evander Ferriera udnyttede et straffespark begået mod Sory Kaba.

Flere mål kom der ikke i kampen, der blev overværet af 4793 tilskuere.

Tre minutter inde i kampen skiftede FCM Tim Sparv ud. Han fik en kæmpe hyldest og krammere fra sine holdkammerater. En flot og fortjent hyldest til en på alle måder respekteret spiller, der har kontraktudløb med FCM og nu skal finde sig en ny klub. Frank Onyeka kom ind i stedet.

Selv om Ronnie Schwartz blev taget ud efter første halvleg, ender han som topscorer i Superligaen. 18 mål scorede han i alt - heraf de 12 for Silkeborg. AGF’s Patrick Mortensen gik målløs fra kampen mod Brøndby og ender på 17 mål. Det samme nåede den tidligere Brøndby-spiller Kamil Wilczek, der bombede løs i efteråret.

Efter kampen kom Jakob Poulsen, der indledte sæsonen som anfører for FCM, ind med mesterskabspokalen, som den nuværende anfører, Erik Sviatchenko, lidt senere skulle løfte.

En rørt finne

Inden da blev Tim Sparv endnu en gang hyldet og interviewet på banen.

- Finske mænd græder ikke, sagde en dog tydeligt rørt midtbaneprofil.

Så var det blevet tid til, at alle spillere og trænere kunne få deres guldmedalje. Da det var klaret, samlede alle sig om pokalen, som anfører Erik Sviatchenko kunne løfte. Det er tredje gang, han bliver mester med FCM, men det er første gang, at han er anfører for holdet.

Samtidig brød et flammehav løs bag spillerne, og guldkonfetti blev skudt i luften.

Tilskuerne blev bedt om at blive på deres pladser, og der var heldigvis ingen problemer med at styre folk. Festen foregik med respekt for corona.

Spillerne har nu blot ni dages ferie, inden forberedelserne mod næste sæson begynder.

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix