Eksklusiv boligprojekt ved søen

Fuglsang Holm er et nyt boligprojekt ved Fuglsang Sø. Projektetet består af 12 bæredygtige boliger, som opføres i særligt udvalgte materialer

10. juni 2019, 08.01

Christoffer Bøie Dinesen (t.v.) står sammen med sin far bag Fuglsang Holm, som Erik Thalund (t.h.) fra Home har fået til opgave at finde købere til. Foto: Flemming Hansen

Et helt nyt boligprojekt ved Fuglsang Sø er nu på vej. Bag byggeriet står CD Entreprise med adresse i Arnborg, som Klaus Bøie Christiansen og Christoffer Bøie Dinesen - far og søn - står bag.

Projektet er navngivet Fuglsang Holm, da de 12 boliger fordelt på seks enheder placeres på den lille holm beliggende ved siden af Fuglsangsø Centret - og det bliver boliger, der skiller sig ud fra størstedelen af de eksisterende boliger i sø-området.

- Vi ville gerne bygge noget anderledes end de boliger, der allerede er ved Fuglsang Sø, og det skal være boliger, der skal kunne holde til det klimamæssige, fortæller Christoffer Bøie Dinesen, som har slået stregerne til det nye projekt.

Det er ikke mindst i materialevalget, at det nye projekt skiller sig ud. Til facaden er valgt håndskåret spansk naturskiffer, som kombineres med træ, der er imprægneret ud fra en metode, som blandt andet vikingerne benyttede for 1000 år siden.

- Man varmer det så hårdt op, at det bliver imprægneret, så det ikke kan slå sig, og så får det en flot, grå glød - det kommer til at se fedt ud, konstaterer Christoffer Bøie Dinesen.

Materialevalget betyder samtidig, at de nye boliger bliver stort set vedligeholdelsesfrie.

- Man kan aldrig sige, at det er 100 procent vedligeholdelsesfrit, men det er så vedligeholdelsesfrit som muligt - så det her bliver et sted, man kan slappe af og nyde, fortæller Klaus Bøie Dinesen.

Et skridt op...