Succes på hjemmebane: Herning Brydeklub fejrede jubilæum med medaljefest

Herning Brydeklub vandt 16 medaljer ved DM for børn og unge på hjemmebane og sluttede aftenen med jubilæumsfest

Udgivet:20. marts 2023, 11.22

Læsetid:1 minut

Stamatios Vorrias (t.v.) blev ny dansk mester i 60 kiloklassen for ungdomsbrydere. Her ses han med træner Mads Juhl under Venne Cup for et lille halvt år siden. Foto: Henrik Ole Jensen

Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør
Jørn Just Kristensen
Sportsredaktør| +45 96 26 37 27 | jjk@herningfolkeblad.dk
Jeg har været sportsredaktør på Herning Folkeblad siden 2011. Det er mit job at lede og fordele arbejdet på sportsredaktionen, så vi får den bedst mulige dækning af egnens sportshold og sportsfolk på alle platforme. Du må altid gerne sende mig en mail med tips og input. Du bliver ikke den eneste :-)
Se flere artikler af Jørn Just Kristensen

3 måneder siden

BRYDNING Det er 90 år siden, Herning Brydeklub så dagens lys. Det blev fejret lørdag aften i klubbens lokaler i Sportscenter Herning.

Men inden festlighederne viste den 90-årige fødselar, at der stadig er masser af friskt, ungt liv i klubben.

Herning Brydeklub vandt nemlig hele 16 medaljer ved DM for børn og unge, der foregik i sportscenteret fra lørdag morgen til sidst på eftermiddagen.

I aldersklassen drenge, der er for 11- til 14-årige kom seks medaljer i hus. Jasin Amerkhanov vandt guld i 34 kiloklassen, mens der var sølvmedaljer til Timi Gnatenko, Stanisław Zoltowski, Chingizkhan Amerkhanov og Abdul-Salam Dadev. Dominik Wrobel fik bronze.

I aldersklassen ungdom, der går fra 15 til 17 år, viste alle tre herningensere højt niveau. Stamatios Vorrias vandt guld i 60 kiloklassen, hvor han slog klubkammeraten Mikkel Lodahl i finalen. Ramzan Chamaev tog sølv i 65 kiloklassen.

Blandt juniorbryderne, som er for de 18- til 20-årige, var der ingen medaljer til værtsklubben, men Jeppe Jensen tog dog en fjerdeplads.

Endelig var der godt gang i medaljehøsten i fristilsbrydning for drenge. Fristilsbrydning adskiller sig fra den græsk-romerske brydning, ved, at man også må tage fat i modstandernes ben.

Her var der guld til Jasin Amerkhanov og Abdul-Salam Dadev. Dominik Wrobel tog sølv, mens der var bronzemedaljer til Timi Gnatenko, Stanisław Zoltowski og Isa Hassan.

Herning Brydeklub blev kåret til bedste klub i ungdomskategorien.

Indlæser debat