Et stort rundt nul til handicappede og udsatte

14. juni 2021, 13.28

Kirsten Kronborg. Foto: PR-foto

HANDICAP Et stort rundt nul blev der til handicappede og udsatte borgere, da regeringen og KL, Kommunernes Landsforening, landede deres årlige økonomiaftale, og det på trods af, at KL var mødt op med et krav om fem milliarder kroner til netop det specialiserede område.

I Herning Kommune har handicap og psykiatri været voldsomt udfordret gennem mange år, idet den økonomiske ramme er alt for lille, og viljen i byrådet til at ændre på det lige så. Men hvad betyder den manglende økonomiske prioritering af de handicappede og udsatte? Det har betydet gentagne besparelser og oparbejdelse af gæld på området, som sidenhen godt nok til en vis grad er blevet eftergivet, men først efter evindelige effektiviseringer, der skal bringe gælden ned. Evindelige effektiviseringer og besparelser der rammer både borgeren, der har brug for hjælp, og de ansatte, der skal give hjælpen.

Det kan kommunen ikke være bekendt over for disse borgere.

Men hvem er de borgere, der rammes?

Bevægelsen #enmillionstemmer har været med til at sætte ansigt på de mange mennesker, der rammes af den gennemgribende underfinancierring af handicapområdet. Den giver borgere med handicap og de pårørende, der må kæmpe for den nødvendige og rette hjælp, til deres barn, mand/kone/kæreste eller forældre, en mulighed for at fortælle deres historie. Bevægelsen er et nødvendigt talerør, også for hvordan vi fremover kan skabe bedre forhold for de af vores borgere, der må leve med handicap.

Men tilsyneladende lyttes der ikke, og det kan jo undre, når vi fra Folketingets talerstol, diverse samråd og indlæg i pressen har hørt, at problemerne på handicapområdet i høj grad skyldes for få penge.

For få penge til de mest sårbare og udsatte i vores samfund - og det, regeringen disker op med, er som sagt et stort rundt nul. Det kan man ikke være bekendt over for disse borgere!

Ulla Blok Kristensen. Foto: Tom Laursen

Indlæser debat...