Maritime og charmerende Ærø i Det Sydfynske Øhav

En hel dag på Ærø med mange oplevelser. Læserklubben tager på tur torsdag 27. august

4. juli 2020, 06.04

Skipperbyen Marstal oser af maritim stemning.

Ærø er i den grad populær, og det forstår vi udmærket. Vores første tur 3. september er allerede udsolgt, så på opfordring har vi lavet en tur mere torsdag 27. august.

Smukt beliggende i hjertet af det Sydfynske Øhav har vi Ærø. Her bydes du velkommen til et helårsfungerende samfund, der godt kan lide turister, men også kan fungere uden.

Kombinationen af blide strandlinjer mod øhavet og mere vilde og forrevne kyststrækninger mod Østersøen, med de bølgende bakker, de inddæmmede nor og den imponerende flora er ganske unik. Naturen har et nyt ansigt hver dag året rundt, og en sensommerdag på Ærø er næsten ikke til at stå for.

Vi nyder den helt specielle stemning skabt af øens historie og de gamle hyggelige byer. Det maritime miljø skal vi også have ind under huden.

Med Ans Rejser kører vi fra Silkeborg, Ikast og Herning mellem klokken 07.25 og 08.15. Morgenkaffe i bussen, mens vi kører mod Faaborg Havn. På færgeoverfarten, som varer godt en time, spiser vi de medbragte snitter.

Det mindste slot

Vel ankommet til Søby, der ligger på nordsiden af øen, venter Karen Margrethe , der er født og opvokset på Ærø og har en bred og imponerende viden om hele øen. Hun vil guide os rundt, så vi får en god fornemmelse af både småbyer, naturen og selve ølivet.

Vi ser jagtslottet Søbygård, der hører til blandt de allermindste slotte, men stadig har en spændende historie.

Bregninge Kirke, mest kendt for sine kalkmalerier fra 1500-tallet og sin smukke trefløjede altertavle, er også på programmet sammen med Voderup Klint, Marstal og Ærøskøbing.

Klokken 17.35 tager vi færgen til havnen i Svendborg, hvor vi meget apropos spiser en dejlig middag bestående af flæskesteg på det fine gamle Hotel Ærø.

Efterfølgende kaffe på hjemturen i bussen.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 860 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage tilsvarende for 910 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i firestjernet bus

Morgenkaffe

Frokostsnitter

Eftermiddagskaffe

Aftensmad på Hotel Ærø

Udflugtsprogram

Lokalguide

Teknisk arrangør er Ans Bussen.

Tilmelding via Læserklubben