Er prioriteterne i Herning Kommune i orden?

18. november 2019, 10.21

PRIORITERINGER Der har siden budget 2019-vedtagelsen været voldsom debat om den måde, der prioriteres på i kommunen. Blandt andet har det betydet, at tre medlemmer trådte ud af deres respektive grupper af byrådet.

Årsagen til, at jeg blander mig i debatten, er den nylig vedtagne beslutning om at bruge cirka 100 millioner kroner på talentskole og ny opvisningshal med videre i Holing.

Jeg undrer mig over:

om ikke eliteeleverne kunne fortsætte på Sønderagerskolen - en skole i fin stand. Er der behov for haltræning med videre ligger Holingcentret kun 700 meter væk, cirka fire minutter på cykel.

hvad er det, der nødvendiggør, at Sønderagerskolen partou skal nedrives?

at man bygger splinterny skole til eliteeleverne, mens autismeeleverne flyttes til den tidligere Holtbjergskole, en faldefærdig, nedslidt, utæt skole som for flere år siden burde være nedrevet. På samme måde som Gjellerupskolen bliver det - en skole bygget på nøjagtig samme måde og på samme tid

at de »mørke« elever flyttes fra Herningsholmsskolen til Holtbjergskolen. Så Holtbjergskolen bliver næsten 100 procent »sort« - så Herningsholmskolen igen bliver »hvid«

at den nye talentskole suppleres med en opvisningshal til 2000 tilskuere samt yderligere en træningshal. I dag kan HCM Håndbold - som den nye opvisningshal tilsyneladende bygges til - maksimalt trække 3-400 tilskuere.

at der skal være flere haller i Holingcentret. Ved gentagne besøg konstaterer jeg, at næsten alle haller er mørklagt (læs: ikke benyttede) mellem cirka 9 og 16. Og er det ikke her, at eliteeleverne har brug for haller/træningsfaciliteter?

Kommunalpolitiske beslutninger er som bekendt prioriteringer. Kernevelfærd og nye investeringer skal gå hånd i hånd.

Med den seneste beslutning om at bruge op mod 100.000.000 kroner i Holing er der i al for høj grad tale om prestigebyggeri på bekostning af kommunens kernevelfærd på blandt andet handicapområdet, børne-og familieområdet og skoleområdet.

Må vi i fremtiden bede om, at vi får orden i prioriteringerne?