Lokal rytter tog sejren i Kibæk

Martin Mortensen brillerede på sin barndoms veje og vandt efter et udbrud over 140 kilometer

10. juni 2019, 20.50

87 ryttere var til start i A-klassen, da Herning Cykle Klub søndag var vært for en stor løbsdag med op mod 600 ryttere i de forskellige klasser. Foto: Henrik Ole Jensen

cykling Den tidligere professionnelle Martin Mortensen (Team Waoo) vandt søndagens cykelløb i Kibæk, der var arrangeret af Herning Cykle Klub.

Den nu 34-årige Martin Mortensen begyndte med at cykle i Kibæk Cykelmotion og voksede op ganske få kilometer fra målstregen, der var placeret på toppen af Vorgodvej nordvest for Kibæk.

- Der er efterhånden ikke mere familie her i området, så det er ikke fordi, jeg havde masser af opbakning på ruten. Men jeg kom med i et tidligt udbrud, og selv om feltet var ved at køre os ind et par gange, klarede vi at holde den til mål, fortæller Martin Mortensen, der i løbet af karrieren har kørt både for Holstebro og Herning Cykle Klub.

Syv mand kom af sted efter blot fire kilometers kørsel. Foruden Martin Mortensen var det blandt andre Coloquick-rytteren Christian Moberg og Herning CK's egen Peter Friis Løfstedt.

Martin Mortensens Team Waoo var det af de store, danske hold, der var bedst repræsenteret i feltet. Også Coloquick have pænt mange ryttere til start. Det tredje danske kontinentalhold, BHS Almeborg Bornholm, havde kun én rytter med, og prokontinentalholdet Riwal var slet til start. De kører kun de største løb i Danmark.

- Selv om det her ikke er ét af de vigtige løb i sæsonen, er det altid sjovt at vinde. Det går jeg bestemt stadig op i. Også for vores sponsorer betyder det selvfølgelig noget, at vi viser trøjerne flot frem, når vi kører i Danmark. Vi kører jo også meget i udlandet, men for sponsorerne er Danmark vigtigst, og derfor skal vi også præstere her, fastslår Martin Mortensen.

Hans vigtigste løb i sæsonen begynder at nærme sig.

- Der er DM i holdløb, det individuelle DM, og så kommer der selvfølgelig Danmark Rundt, hvor jeg håber at kunne holde mig langt fremme samlet, siger Martin Mortensen.

Tre jyske løb...