- Konsekvenserne af tørken kan være ultimative

I sin åbningstale ved Landsskuet satte formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrild ord på de udfordringer, som landmændene i øjeblikket oplever i forbindelse med tørken

6. juli 2018, 10.59

Udover formand for Landbrug & Fødevarer Martin Merrilds bekymring over tørken, blev der ved åbningen fremvist en lang række ko- og hesteracer. Foto: Tom Laursen

En alvorlig situation

- Man bliver glad for at være til dyrskue, og specielt når det er sådan et perfekt dyrskuevejr, som det er i dag, indledte han og fortsatte:

- Selvom det selvfølgelig er svært at undgå at lade sig påvirke af den ekstreme tørke, som vi oplever lige præcis nu og tænker på, hvilken alvorlig situation det stiller mange landmænd i.

Han fortalte yderligere, at han i løbet af den seneste uges tid har været en tur på tværs af landet for at besøge landmænd for at se, hvordan de er påvirket af tørken. Og ifølge Martin Merrild ser det slemt ud.

- Selvfølgelig er det altid mest trist, når man ser en flok køer stå på en fuldstændig gold græsmark og lede efter et enkelt græsstrå, hvor de kun venter på at komme på stald og få foder, lød det fra talerstolen.

Selv om han mener, at danske landmænd har meget at være stolte af, så er det ifølge formanden også vigtigt at sætte ord på de trængsler og sorger, man oplever som landmand - og i denne henseende den vejrsituation, som påvirker de fleste danske landmænd i disse måneder.

Værre end tørkeåret 1992...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben