112

Dødsulykke i Karup: Sag om færdselsdrab kommer for retten til marts

En 71-årig mand er blandt andet sigtet for uagtsomt manddrab i forbindelse med en dødsulykke ved Flyvestationen Karup i oktober 2019

21. februar 2020, 12.49

Herning Folkeblad 8. oktober 2019.

KARUP Tilbage i oktober 2019 blev en 22-årig værnepligtig soldag påkørt ved Flyvestationen Karup. Soldaten afgik ved døden i forbindelse med påkørslen.

Den 71-årige gerningsmand kørte efterfølgende fra stedet og skulle under afhøringen have forklaret, at han på uheldstidspunktet troede, at det var et rådyr, han havde påkørt.

Nu har politiet meldt datoen for retssagen ud. Sagen skal behandles ved Retten i Viborg 31. marts. Anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi har rejst tiltale mod den 71-årige mand for uagtsomt mandrab i forhold til straffelovens paragraf 241.

Ifølge anklageskriftet kørte manden i nordlig retning ad Herningvej, da han ramte en fodgænger, som var ved at passere vejen i et fodgængerfelt.

Manden er blandt andet også tiltalt for at være kørt fra ulykkesstedet uden at stande op, ligesom han heller ikke valgte at underrette politiet om ulykken.

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi er der sat tre timer af til sagen, der vil blive behandlet som en domsmandssag.

Læs også
Dødsulykke ved flyvestation: Yderligere sigtelse til flugtbilist
+Abonnement