Ugens FCM-talent: Dansk-nigerianer med gode indlæg og fugleskræk

Timothy Kristian Kongsbak er en hurtig højreback på FCM’s U17-hold

Udgivet:21. maj 2022, 11.42

Læsetid:2 minutter

16-årige Timothy Kristian Kongsbak er en lynhurtig højreback, der slår gode indlæg på FC Midtjyllands U17-hold. Foto: FCM

1. Hvor er du opvokset, og hvordan kom du til FCM?

Jeg er født i Nigeria og kom til Danmark, da jeg var tre år. Jeg begyndte med at spille fodbold i Mejrup, før jeg kom til FC Midtjylland.

2. Hvad har indtil videre været den største oplevelse i din fodboldkarriere?

Det er helt klart det øjeblik, hvor jeg skrev under på min første kontrakt med FC Midtjylland (i januar 2021, red.).

3. Hvad er dine mål for dig selv og holdet i denne sæson?

Jeg havde en plan om og komme til at spille mange kampe for U17-holdet, men jeg har desværre været meget skadet. Mit mål er da at komme tilbage og få lidt spilletid. Mine mål med holdet er egentlig bare, at vi udvikler os mest muligt som hold på banen og udenfor banen, og så må vi se, hvor langt det rækker.

4. Hvilke dele af dit spil vil du gerne forbedre?

Jeg vil sige, at jeg har fået en lidt ny position så jeg vil da lære og blive bedre på den position, men jeg vil gerne blive mere målfarlig og øve på mit spil på bolden og uden bolden. På bolden mener jeg en-mod-en-situationer. Uden bolden mener jeg, at jeg kan se, hvornår jeg skal tage et løb imod bolden eller i dybden.

5. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig og hvorfor?

Altså jeg kan virkelig godt lide Achraf Hakimi fra PSG. Han er hurtig, slår nogle gode indlæg og arbejder rigtigt hårdt. Jeg synes, at jeg minder lidt om ham.

6. Hvilken træner har betydet mest for din udvikling - og hvordan?

Jeg vil mene, det er min allerførste træner, da jeg kom til FC Midtjylland, Casper Stockholm. Han var bare rigtigt god for mig. Han forstod mig, og vi arbejdede bare virkelig godt sammen og havde gode samtaler om, hvad jeg skulle gøre bedre, og hvad jeg kunne træne mere med.

7. Hvad laver du i din fritid?

Jeg er en, som rigtigt godt kan lide at være sammen med mine venner, så det er jeg tit. Vi laver bare simple ting som at spille FIFA mod hinanden og træne sammen. Vi har det bare vildt godt med hinanden.

8. Hvilket skolefag kan du bedst lide og hvorfor?

Helt klart idræt. Jeg elsker at bevæge mig, og jeg elsker at lære nye ting indenfor faget.

9. Hvad ved få mennesker om dig?

Dét er et godt spørgsmål! Jeg er en meget åben person, så næsten alle mine venner ved alt om mig, men jeg tror ikke, der er særligt mange, som ved, at jeg er meget bange for fugle og katte. Jeg kan simpelthen ikke lide dem, og det giver ingen mening, fordi der, hvor jeg bor, har vi begge dele.

10. Hvilken klub holder du med - udover FCM - og hvorfor?

Jeg elsker Liverpool. Jeg så dem spille en kamp i 2016 mod Dortmund, hvor de lavede et uforglemmeligt comeback. Derudover spiller de bare fantastisk fodbold, og både deres stadion og fans er verdensklasse.

Indlæser debat