Svar til Norlys

20. september 2019, 12.29

Erling Askjær Jørgensen føler ikke, at der bliver svaret på de spørgsmål han og andre har stillet Norlys. Foto: Flemming Hansen

ENERGI Under overskriften »Svar fra Norlys« bringer bestyrelsesformand i Norlys, Jens Erik Platz i et indlæg 18. september nogle svar, som er alt andet end reelle svar på de spørgsmål jeg og andre har rejst.

Der er spurgt om: Er det rimeligt, at Martin Romvig kan hæve omkring 16 millioner i fratrædelsesgodtgørelse, når det er ham selv der har valgt at afslutte sin ansættelse i Eniig / Norlys?

Dette er der ikke svaret på.

I stedet hævdes det, at Romvig har været en væsentlig drivkraft i etableringen af Norlys.

Denne fusion til det gigantiske selskab er vi mange, der betragter som direkte skadeligt og derfor skifter til køb af vor elforsyning af andre selskaber end Norlys, hvor vi kan opnå meget lavere priser.

Soleklart er det økonomisk fordelagtigt at skifte el-leverandør til mange andre end Norlys.

372 millioner sugede Eniig ekstraordinært ud af fjernvarmeforbrugerne i Herning, inden man solgte os til Verdo.

Sørger Jens Erik Platz for at vi får disse mange millioner igen ? Og må Joan Hansen heller ikke svare på dette?

Og vedrørende salget af fjernvarmeselskabet her i Herning til Verdo i Randers, det er hvad Eniig har gjort, og det sandsynligste er, at det vil koste os fjernvarmeforbrugere i Herning, mange, mange millioner.

Dette skylder vi ikke Romvig og andre i ledelsen af Eniig tak for! Tværtimod. Det er vi meget vrede over.

Åbenbart er der forhold, som Joan Hansen ikke ønsker at svare på.

Det må betragtes som om, Joan Hansen vælger at »tie og samtykke«. Og dette er så noteret i relation til venstrefolk i Hernings byråd.