Nye bustider passer både med skoler og fly

23. juni 2018, 07.27

Passagerer på rute 53 Herning-Kølvrå-Karup-Viborg skal vænne sig til nye tider fra 1. juli. Man kan allerede nu se de nye køreplaner på Midttrafiks hjemmeside, ligesom de nye tider også slår igennem ved søgning i Rejseplanen. Foto: Christian Sjurman

HERNING Rute 53 mellem Herning og Viborg via Kølvrå og Karup får nye tider med Midttrafiks nye buskøreplan, der træder i kraft søndag 1. juli.

Ruten betjener mange skoler, men hidtil har det ikke været muligt at få bustiderne til at passe med alle folkeskolerne langs ruten samt ungdomsuddannelserne i Herning og Viborg. På enkelte skoler har elever derfor måttet vente meget længe før eller efter skoletid, oplyser Midttrafik i en pressemeddelelse.

Med de nye ændringer er ruten tilrettelagt, så den bedst muligt passer til alle folkeskolernes ringetider samt ringetiderne på ungdomsuddannelserne i både Herning og Viborg, hedder det videre.

Derudover ændres enkelte aftenafgange, så man kan komme fra Flyvestation Karup med bus til Herning og videre til Sjælland med tog om aftenen.

De nye køreplaner er allerede tilgængelige via midttrafik.dk samt Rejseplanen. Det er Midttrafik, der laver køreplanerne ud fra ønsker fra kommuner og Region Midtjylland, som bestiller den kollektive trafik, og med input fra kunder, chauffører og busselskaber.

Læs også
Busser til kommunens småbyer ændres først i 2021
+Abonnement
Læs også
Regionalt sparekatalog: Lokale busruter for over fem millioner kroner er i spil
+Abonnement