Nej tak til Costa Kalundborg og karakterpres

Valgdebatten på Ikast-Brande Gymnasium handlede ikke overraskende om klimaet, men også uddannelse fyldte en del

31. maj 2019, 15.28

Thomas Bachmann fra Nye Borgerlige er her i gang med at svare på et spørgsmål. Debatten udeblev en smule og blev mere til en række af spørgsmål og svar mellem elever og politikere. Foto: Henrik Ole Jensen

Ikast Quben på Ikast-Brande Gymnasium var langt fra fyldt helt op, da mange af gymnasiets elever i disse dage sidder begravet i eksamenslæsningen. Der var imidlertid mødt godt 200 elever op for at deltage i valgdebat.

Samtlige 13 opstillingsberettigede partier var inviteret, men kun 11 var mødt op. Stram Kurs var ikke vendt tilbage på invitationen, mens Hanne Ringgaard Møller fra Radikale Venstre heller ikke var mødt op.

På gulvet foran panelet var opstillet en række borde, hvor en gruppe udvalgte elever sad med deres computere. Eleverne havde forberedt en række spørgsmål inden for kategorierne klima, flygtninge, sundhed og uddannelse. Det skulle imidlertid blive første og sidstnævnte tema, som prægede debatten. Samtlige partier lagde i præsentationstalen vægt på vigtigheden af klimaet, men det var Enhedslistens Malte Bang, der var den første til at svare på partiets klimamæssige ambitioner.

- Vi følger linjerne fra Parisaftalen og ønsker at reducere Co2-udslippet med 70 procent i 2030, lød det fra Malte Bang.

Men, tilføjede han med vægt på sit men.

- Det skal ske via en social retfærdig vej. Det må ikke være socialt skævt, så de fattigste skal betale mere for brændstof eksempelvis. Dem, der har mange penge, skal også være med til at betale mest, lød det fra Malte Bang.

En årelang advarsel...

Læs denne artikel

- og alle andre på Herning Folkeblad fra kun 1 krone

24 Timer

DIGITAL adgang i 24 TimerAdgang til alle artikler i 24 timer

Adgang til debat

Digital

Fuld DIGITAL adgang

Adgang til alle artikler

Adgang til e-avisen

Adgang til e-avis arkivet

Adgang til debat

Adgang til Forum Søndag

Adgang til fordele hos Læserklubben