Jubilæum fejret med dobbeltkoncert

30. september 2019, 11.22

Fiddlers fejrede 20-årsjubilæum med en koncert i Kibæk Mølle. Foto: Kibæk fotoklub IPK

Kibæk Musikforeningen Fiddlers sluttede i fredags sæsonen af med en jubilæumskoncert i Kibæk Mølle. Det er 20 år siden, at den første koncert blev spillet i møllen.

Jubilæumskoncerten var reelt en dobbeltkoncert, hvor første del var et akustisk sæt leveret af Denis McLaughlin og Pia Nygaard, der flere gange tidligere har gæstet møllen med bandet Shamrock. De leverede et flot sæt, præget af numre fra Denis McLaughlins hjemland, Irland.

Efter en kort pause fik Denis og Pia følgeskab af de tre øvrige musikere i folkrock-bandet Lochlannig, der er et helt nyt bekendtskab på den danske folkemusikscene. Forsanger Christian Gleesborg oplyste, at koncerten i Kibæk blot var bandets tredje optræden, men det kunne på ingen måde mærkes, siger Flemming Bjerre fra Fiddlers.

Efter koncerten satte Birgitte og Jørgen Bonderup, som er trofaste gæster i møllen, et par ord på deres oplevelser:

- Igen i fredags var vi til en fantastik koncert, hvor ildsjælene fra Fiddlers havde arrangeret koncert, denne gang med Lochlaning, irsk og skotsk folkerock. Det var musik af højeste klasse, der spændte fra akustiske irske drikkeviser over et fuldt orkester til sækkepibe-soloer.

Fiddlers holder til maj den næste koncert.