Blue Fox og FCM støtter de danske veteraner

To lokale elitesportshold er med i et stort landsdækkende projekt, der støtter tidligere udsendte soldater

26. september 2021, 07.14

Den tidligere HC Midtjylland-træner og nuværende næstformand i Danmarks Idrætsforbund, Frans Hammer, sidder i styregruppen bag Veteran Match 2021. Foto: PR-foto

FODBOLD/ISHOCKEY De har kæmpet for Danmark som stærke soldater, men er vendt hjem til en svær dagligdag. For at hylde og ikke mindst hjælpe disse veteraner til en bedre hverdag er Herning Blue Fox og FC Midtjylland blandt værterne for den landsdækkende Veteran Match 2021.

Lokalt finder det sted i uge 40 i samarbejde med Danmarks Idrætsforbund, Herning Kommune, Ikast-Brande Kommune og det lokale erhvervsliv.

Mentalt eller fysisk skadede samt ledige veteraner inviteres til jobmatch-dag med Herning Blue Fox’ og FC Midtjyllands erhvervsnetværk på MCH Arena med målet om at få ledige veteraner i beskæftigelse. Det kan eksempelvis være via flexjobs.

Både Herning og Ikast-Brande Kommune bidrager med jobkonsulenter, der hjælper med at sikre de bedste match.

Derudover vil selvsamme veteraner blive inviteret til en officiel hyldest på stadion i forbindelse med en af FCM’s hjemmekampe i Superligaen og Herning Blue Fox’ i Metal Ligaen. 3. oktober spiller FCM på MCH Arena mod AGF, og dagen efter får Blue Fox besøg af Rungsted i Kvik Hockey Arena. Her spilles der indledningsvis en hyldestkamp blandt to Operators-hold, der består af veteraner.

Hvert sted vil der på dagen være yderligere støtteaktiviteter. Eksempelvis vil der på Kvik Hockey Arena være salg af pins og auktion på to af de specialdesignede kamptrøjer, som Blue Fox-spillerne vil bære i kampen mod Rungsted.

Landsdækkende kampagne

Veteran Match 2021 kører over det meste af landet fra uge 39 til uge 43 og blev lanceret i København sidste år. Her blev initiativet udviklet i et samarbejde mellem Danmarks Idrætsforbund (DIF Soldaterprojekt), Københavns Kommune og Parken Sport & Entertainment med det resultat, at otte veteraner fik et match med en arbejdsgiver.

Generelt var erfaringerne så positive, at initiativet nu er udvidet til hele Danmark med deltagelse af toppen af dansk ishockey og fodbold. Således er alle klubber fra Metal Ligaen og 3F Superligaen samt 1. divisionsklubben Esbjerg med i initiativet.

- Erfaringerne fra DIF Soldaterprojekt viser med al tydelighed, at sport og fællesskaber er vigtige virkemidler i veteranernes kamp for at vende tilbage til et godt civilt liv. Derfor glæder vi os meget over, at veteranmatchen i år når ud til hele Danmark, så vi kan hjælpe endnu flere veteraner videre i livet, siger Frans Hammer, næstformand i DIF og medlem af styregruppen bag Veteran Match 2021.

Hammer er desuden tidligere træner i både Ikast FS og HC Midtjylland.

Selve jobmatch-arrangementet i Herning finder som nævnt sted på MCH Arena, hvor der på dagen også er arrangeret idrætsaktiviteter, der skal markere ambitionen om at hjælpe veteranerne mod en idrætsaktiv tilværelse. Noget som Danmarks Idrætsforbund arbejder målrettet med via DIF Soldaterprojekt.

Overskuddet går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet.

Indlæser debat...