DET ER DIT VALG - KV21

Psykiatri-Listen og Alternativet indgår valgforbund i regionen

21. september 2021, 10.15

Foto: Region Midtjylland

MIDTJYLLAND Psykiatri-Listen og Alternativet har besluttet at indgå valgforbund til det forestående regionsrådsvalg i Region Midtjylland.

Alternativets regionsrådsmedlem, Rasmus Foged, der er partiets spidskandidat til regionsrådsvalget, fortæller i en pressemeddelelse om beslutningen:

- Alternativet har oplevet et rigtig godt samarbejde mellem alle partierne i regionsrådet, og vi har særlig haft et godt og tæt samarbejde med de partier, vi var i valgforbund med ved seneste valg. Ved det kommende valg må vi imidlertid indse, at vores chancer for at vinde et mandat er mindre end sidst. Vi har derfor både set på, hvordan vi valgteknisk har størst chance for at opnå valg, og på hvem vi ønsker, stemmer på Alternativet skal gå til, hvis vi ikke opnår valg.

Fokus på psykiatrien

Han tilføjer, at Alternativet har haft et særdeles godt samarbejde med Psykiatri-Listen i denne valgperiode, både om psykiatrien, den grønne omstilling og politisk kultur.

- Endvidere mener Alternativet, at der også i næste valgperiode vil være et stort behov for at sikre meget stor politisk fokus på psykiatrien i Region Midtjylland. Samtidig vurderer vi, at Alternativets chancer, rent valgteknisk, for at få et mandat, er størst i et valgforbund med Psykiatri-Listen, siger han i pressemeddelelsen.

Stærkt samarbejde

For Psykiatri-Listens spidskandidat, Rose-Marie Mollerup, der arbejder som psykolog i regionspsykiatrien, handler valgforbundet blandt andet om at styrke partiets muligheder i regionsrådet.

- Ved det kommende regionsrådsvalg har vi valgt at gå i valgforbund med Alternativet. Dette, vurderer vi, forøger vores og psykiatriens mulighed for at blive repræsenteret med så stærk en stemme i det kommende regionsråd som muligt. Psykiatri-Listen har i den foregående valgperiode haft et særligt nært samarbejde med Alternativet, med hvem vi har fremsat flere resultatgivende forslag, og med hvem vi vil fortsætte et stærkt samarbejde om at forbedre forholdene for patienter og ansatte i den regionale psykiatri, siger hun i pressemeddelelsen.

Indlæser debat...