Stort prishop på fjernvarme

Et smæk på 3500 kroner pr. husstand kan være konsekvensen af ny afgift på miljørigtig energi

Udgivet:31. august 2013, 12.40

Læsetid:2 minutter

Colourbox.

Ole Skydt
Journalist| ols@herningfolkeblad.dk

10 år siden

En ny afgift på fjernvarme, produceret på biomasse, vil koste fjernvarmeforbrugerne i Herningområdet dyrt.

Op til 3500 kroner om året bliver ekstraregningen på, vurderer formanden for EGJ Varme, byrådsmedlem Søren Green (V), Skarrild, på linje med fjernvarmeværkernes brancheorganisation Dansk Fjernvarme.

Allerede fra nu

Foreløbig er der tale om et lovforslag om en såkaldt forsyningssikkerhedsafgift. Gennemføres det, rammer afgiften grøn energi i form af flis, træpiller og halm med 3500 kroner, når afgiften er fuldt indfaset i 2020. Allerede næste år vil afgiften lægge 1300 kroner på varmeregningen for en gennemsnitshusstand.

Afgiften vil ramme Herning hårdt, fordi Herningværket af hensyn til miljøet fyrer med CO2-neutral brændsel - træflis og træpiller.

Søren Green finder det mærkeligt, at grøn varme fjernvarme skal straffes.

- Det er i modstrid med klimapolitikken, pointerer han.

Hidtid favoriseret

Lars Dohn fra Enhedslisten og medlem af Folketingets energiudvalg siger, at den nye afgift gælder for al brændsel, der anvendes til varme.

- Hidtil har biomasse været favoriseret på bekostning af f.eks. naturgas. Derfor slår den nye afgift hårdere igennem på biomasse. Desuden er det efter Enhedslistens vurdering stærkt tvivlsomt, om overgang til biomasse har en positiv CO2 effekt, siger Lars Dohn og føjer til, fjernvarmesektoren stikker blår i øjnene på folk, når den lader som om biomasse er grøn.

 

Læs mere om afgiften og følgerne lokalt i Herning Folkeblad

Er du abonnent kan du læse avisen HER

Du kan også vælge at læse eller købe dagens avis på din iPad / tablet eller smartphone ved at downloade app'en i App Store / Google Play