Efter corona-pause: Nu vender Mandemessen tilbage

Mandemessen er tilbage i Aulum, hvor 24 udstillere er klar til 16. april

Udgivet:06. april 2023, 14.00

Læsetid:3 minutter

Der bliver nok at se på, når Mandemessen i Aulum vender tilbage efter coronanedlukningen. Her foto fra messen i 2019, der var den sidste før nedlukningen. Foto: Tom Laursen

Jan Briks Kjærside
Journalist

6 måneder siden

AULUM Det hele var planlagt, timet og tilrettelagt. Mandemessen skulle holdes for 8. år i træk. Men som så mange andre historier om corona, var det den samme, der gjorde sig gældende her. 14 dage før Mandemessen i Aulum skulle begynde, lukkede corona det hele ned. Det var tilbage i 2020.

Siden har Mandemessen været lukket ned. Men nu vender den tilbage. For søndag 16. april er der gang i de nypolerede biler og de mange udstillere igen, når Aulum Bil Center lægger hus til messen.

- Vi regner med, at der kommer en 800-1000 mennesker i løbet af de her fem timer, det varer, og vi glæder os rigtig meget til, at det kommer i gang igen her efter nedlukningen, siger Finn Eriksen fra Aulum Bil Center.

Til sådan en mandemesse bliver der hvert år langet 800-900 pølser over disken, og så bliver der ellers masser af veteranbiler at se på.

Selvom det hedder »mandemesse« er kvinder nu også velkomne. De udgør da også årligt cirka en fjerdedel af gæsterne.

- Så plejer vi at joke lidt med, at de jo gerne må være med, men at det er mændene, der bestemmer den her dag. Det er nu mest lidt for sjov, griner Finn Eriksen.

Nye udstillere

I år kommer der 24 udstillere med til messen, og det er i den høje ende af, hvad der kan presses ind.

- Der er i hvert fald fyldt op, siger Finn Eriksen.

Der er flere nye udstillere i år på tapetet. En af dem er Dansk Tagbearbejdning. De har haft firma i Aulum igennem 33 år, men har aldrig været med på messen.

- Vi har været på mange andre messer i løbet af sådan et år, og så er det nok bare tilfældigt, at vi ikke lige har haft øje på Mandemessen. Nogle gange er det det, der ligger tættest på, man ikke får øje på, siger direktør, Kristian Ulsøe.

Så da han i 2020 blev spurgt om han ville være med, takkede han ja.

- Og så er det jo blevet rykket på grund af corona. Men vi er glade for at være med på messen i år, siger han.

For det kan snildt ende med at give noget til ordrebogen at være tilstede sådan en dag.

- Mange husejere har cementtagsten fra IBF, der er gamle, på deres tage, og det er dem, vi gerne vil i kontakt med, for der kan malingen skalle af, og så begynder cementen at suge fugt. Og husejere med sådan et tag skal der nok være nogen af her i Aulum/Herning-området, siger Kristian Ulsøe.

Han har en klar forventning til Mandemessen.

- Jeg har et mål om, at vi gerne skal få lavet aftaler med 20-25 kunder i løbet af dagen, siger han.

Det er håbet. Men frem for alt står synligheden.

Det er jo primært den, der skal luftes, tilføjer han søn, Mads Ulsøe:

- Vi skal ud at vise os frem. Vi laver jo både tagrenovering og algebehandling, og det er der sæson for nu her, og fordi vi har vores daglige gang i Aulum, er det jo naturligt nok, at vi også kommer med på sådan lokal messe, siger han.

24 udstillere har meldt deres ankomst til messen, der løber af stablen søndag 16. april hos Aulum Bil Center. Foto: Tom Laursen
De 24 udstillere

Aulum Bil Center

Aulum Borgerforening

Aulum El-Service Aps

Biosol

Bredahl Transport

Byens Kagemand

Circle K

Dansk Tagbearbejdning A/S Dansk Veteranbil klub

Denwood by Horn

Draken Team Karup

Elscooterservice

En Fryd by Anni og Heidi

Hårtotten & Aloevera Forever

Jenno’s Galleri

K.S. Entreprenør & Anlæg

Maskincentrum

Sørvad Cykler

Spjald Modelflyveklub

Team Blue Power

Trehøje Golfklub

Tøjeksperten Vildbjerg

XL Tømmergaarden

Tvis Vognmandsforretning

Ud over de 24 udstillere vil der være amerikanerbiler, knallertudstilling, traktortrækkere, lastbiler, miniaturelandskab med mere.