Forrygende fredagsfest: Blue Fox knuser de sønderjyske rivaler og holder samtidig nullet

Det blev hele 7-0 over SønderjyskE i en flot opvisning

24. september 2021, 21.19

Stor jubel i Herning-lejren efter at Patrick Madsen (t.v.) godt midtvejs i første periode gjorde det til 2-0 mod SønderjyskE. Kort inden havde Mathias Bau Hansen scoret til 1-0. Kampen endte med en knusende 7-0-sejr. Foto: Tom Laursen

ISHOCKEY Nu begynder det for alvor at ligne noget for Herning Blue Fox. Fredag aften blev det med hele 7-0 over SønderjyskE til den tredje sejr på stribe i Metal Ligaen, og »rævene« har nu kurs mod den sjove ende af tabellen.

Tilmed kom de tre point i hus efter en opvisning mod de normale rivaler fra SønderjyskE, der denne aften ikke fik et ben til isen i Herning.

Med to scoringer allerede inden, der var spillet 12 minutter af første periode, var kursen sat. Blue Fox-spillerne sprudlede af spilleglæde, selvtillid og initiativ.

Mathias Bau Hansen bragte Herning foran på et skud fra en spids vinkel i højre side på oplæg af Morten Poulsen, der få sekunder tidligere havde ramt overliggeren og kort efter vandt pucken tilbage.

Målet til 2-0 kom med fjerdekæden på isen. Der blev kørt en effektiv omstilling, som Patrick Madsen flot afsluttede efter at have spurtet med frem. Der var assists til Lukas Bang og Frederik Brændgaard. Det er de første point til den unge fjerdekæde i denne sæson.

Blue Fox, der havde den finske center Jarkko Malinen tilbage efter skade, vandt første periodes skudstatistik med hele 15-2. Det var tung dominans.

Dominansen fortsatte

Fra begyndelsen af anden periode kom gæsterne ud med lidt mere energi og tro på tingene, men der gik mindre end to minutter, inden Thomas V. Andersen med sit første sæsonmål gjorde det til 3-0. SønderjyskE-keeper Nikolaj Henriksen reddede i to omgange fra den lille angriber, der dog i tredje forsøg fik slået pucken i nettet.

Otte minutter inde i perioden blev det 4-0, da Mathias Bau Hansen nettede for anden gang - igen på oplæg fra Morten Poulsen.

Målet fik SønderjyskE-træner Mario Simioni til at tage en timeout, men det fik han ikke meget ud af, for Joachim Linnet trykkede kort efter den lille pause pucken i nettet fra en position til venstre i »slottet«. Teknisk flot udført af Linnet, der er vendt tilbage til Herning efter en sæson i Herlev.

Det var 5-0 efter anden periode, men festen var slet ikke slut endnu.

Første mål til Schleicher

Kort inde i tredje periode scorede Simon Schleicher til 6-0 i sit første skifte på isen i kampen. En flot entre. Det var samtidig hans første officielle mål i Blue Fox-uniformen.

Joachim Linnet fik scoret for anden gang, da han gjorde det til 7-0.

Herfra udviklede kampen sig til noget rod med en masse udvisninger til begge hold, men indtil da havde tilskuerne også fået noget af en fest.

Det kører for Blue Fox både offensivt og defensivt. Med endnu et cleansheet til keeper Emil Kruse har Blue Fox kun lukket et enkelt mål ind i de seneste tre kampe. Og efter blot at have scoret 10 mål i sæsonens fire første kamp har Blue Fox i den grad også fundet mål-melodien. Den kan de nynne videre på allerede søndag, når det gælder en udekamp mod de danske mestre fra Rungsted, der har fået en rigtig dårlig sæsonstart og blot har fire point efter fem kampe. »Rævene« har nu ni point.

Indlæser debat...