Sådan gik det: FCM vandt sikkert arvefjendeopgøret i Viborg

FCM dominerede mod Viborg, men afgjorde først kampen i anden halvleg

31. juli 2021, 15.30

Jubel i FCM-lejren efter sejren over Viborg. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

FODBOLD Det første Superligaopgør i mere end fire år mellem FC Midtjylland og Viborg sluttede med en sikker sejr til FC Midtjylland på 2-0 efter 0-0 ved pausen. Viborg havde fordel af hjemmebane og fik fin støtte af 4000 tilskuere, og FCM måtte for sidste gang klare sig uden fans på udebane.

FCM havde ikke Pione Sisto til rådighed efter de 120 minutter mod Celtic i lørdags. Med kort varsel lagde Henrik Dalsgaard sig syg, og han blev straks isoleret og var ikke med i Viborg. ”Ulvene” havde i forvejen Mikael Anderson ude efter en positiv coronatest.

Med Dalsgaard ude blev Daniel Høegh sat ind i det tremandsforsvar, som træner Bo Henriksen igen havde valgt. Fra Celtic-kampen var der genvalg til Erik Sviatchenko og Juninho.

Det var det etablerede Superligamandskab, der dominerede fra kampens start og spillede sig til en række chancer. Der var gode afslutninger fra distancen fra blandt andre Paulinho, der fra 40 meter sendte et tordendrøn på overliggeren. Også Evander skød udefra, men tættest på var Daniel Høegh, der måtte se sit forsøg sparket væk på målstregen.

FCM forsatte det tålmodige spil i anden halvleg, og en yderst velspillende Evander Ferreira bragte FCM foran 1-0 efter 71 minutter. Han brød selv effektivt spillet på midten af banen, fik et øjeblik efter bolden tilbage og afsluttede fra distancen.

Læs også
Se karakterne: Brasilianer imponerede stort i sejren over Viborg

Bolden sejlede flot i mål, men Viborg-keeper Lucas Lund Pedersen så ikke alt for heldig ud i den situation.

Kort efter blev det også 2-0. En ellers ret anonym Anders Dreyer krøllede flot bolden i mål , da han modtog et indlæg fra indskiftede Gustav Isaksen. Fra højre side sendte Dreyer bolden i mål med venstrefoden.

Herfra var der ikke rigtig mere i hjemmeholdet, der dog pressede på og kom til et par enkelte afslutninger.

Men alt i alt en helt fortjent sejr til FCM.

FCM spiller igen tirsdag aften ude mod PSV Eindhoven i Champions League.

Genlæs kampen i Ritzaus liveblog herunder.

Indlæser debat...