Julehjælp til Hjælpesporet: Herning Venstre overrakte 10.000 kroner

Udgivet:19. december 2020, 09.31

Læsetid:3 minutter

Partiforeningen Herning Venstre overrakte i tirsdags en donation til Hjælpesporet. Fra venstres ses organisationens kasserer Winie Bjerre, næstformand Iben Haubt og formand Louise E. Møller. Til højre borgmesterkandidat Dorte West. Foto: Privatfoto

3 år siden

HERNING Herning Venstre har igen i år bidraget til julehjælpen lokalt i form af en donation på 10.000 kroner til en velgørende organisation i Herning-området. Partiforeningen skriver i en pressemeddelelse, at årets donation blev overrakt til Hjælpesporet i tirsdags. Uddelingen blev foretaget af formand for Herning Venstre Dorte Larsen og Venstres borgmesterkandidat Dorte West.

Modtagerne var tre af Hjælpesporets ildsjæle i form af formand Louise E. Møller, næstformand Iben Haupt og kasserer Winie Bjerre, der med ægte Herning-ånd, livligt og passioneret, fortalte om deres arbejde og stolt viste deres lokaler frem.

Travl organisation

De to gange Dorte fra Venstre fik hele fortællingen om, hvordan ildsjælene etablerede Hjælpesporet fra Iben Haupts garage.

I dag tæller Hjælpesporet en bestyrelse på seks medlemmer og 30 frivillige, som gennem årene har slidt med flytninger, fordi organisationen er vokset ud af deres lokaler. Der er desuden brugt timer på koordinering af ansøgninger, pakning af julehjælpskasser og indpakning af personlige gaver - både til børnefødselsdage og jul.

Der fremskaffes, sorteres og videreformidles vintertøj og tøj i almindelighed til familier, der af den ene eller anden grund er i en situation, hvor ressourcerne ikke rækker.

Samtidig hjælper organisationen med at etablere indbo til udsatte og hjemløse, der skal flytte i egen bolig. Og der skaffes også indbo - eller en ny dyne/slumretæppe - til ældre borgere i eget hjem eller på plejecentre, hvor medicinudgifter eller andet betyder, at pengene er små.

Taknemmelige modtagere

I forbindelse med overrækkelse af Venstres donation siger formand for Hjælpesporet Louise E. Møller:

- Vi takker med glæde for den flotte gave, som jeg er sikker på, at vi får omsat til stor glæde for mange, der lige mangler en håndsrækning i en svær og meget anderledes tid. Selv om vores frivillige arbejde er en rigtig tidsrøver, som eksempelvis her op til jul, så er glæden i modtagernes øjne eller deres ord det hele værd.

- Vores modtagere er ikke krævende, men bare dybt taknemlige for lidt, og så bliver tidsforbruget ligegyldigt for os, siger Louise E. Møller, som på vegne af sig selv, bestyrelsen, de frivillige og Hjælpesporets modtagere siger tusind tak og ønsker rigtig glædelig jul til alle.

Fuld af beundring

Formand Dorte Larsen fra Herning Venstre fortæller videre:

- Dorte West og jeg kan sagtens sætte os ind i den følelse, som Louise beskriver. Vi har jo selv lige oplevet den glæde, det er at hjælpe, hvor man kan. Vi er fulde af beundring for det arbejde, som Hjælpesporet leverer på helt frivillig basis.

- Vi kan kun opfordre til, at alle kigger forbi Hjælpesporets Facebookside eller hjemmeside og følger deres værdifulde arbejde. Eller endnu bedre - hvis man vil bakke op om det fortsatte arbejdet, lyder meldingen fra Dorte Larsen.

Julemandens Værksted er stedet, hvor hjælpesporet pakker og koordinerer. Bagerst i billedet formand for Herning Venstre Dorte Larsen. Foto: Privatfoto
Et udpluk af de julehjælpskasser, som uddeles til trængende. Kassen indeholder mere, end man kan se på billedet - herunder en personlige julegaver til børnene. Foto: Privatfoto