Turen på toilettet tager tre timer

Håndboldspillere og forældre sørger for, at cup-folket kan gå på rene toiletter

3. august 2019, 13.20

Lizette Skov Kvium - fjernest - og Susanne Lynge kører lokumsvagt. Foto: Henrik Lind Jørgensen

VILDBJERG Der bliver solgt masser af is og pizzaer, og der drikkes sodavand og juice. De frivillige står i boderne, og forretningsfolkene bemander fødevareforretningerne, men det er blandt andre Susanne Lynge og Lizette Skov Kvium, der tager nogle af de mere beskidte opgaver. De er med på holdet, der rengør toiletterne.

»Lokumsholdet«, som der står på både deres lille el-køretøj og deres røde t-shirts.

- Jeg har nok været med på den tjans i otte år. Vildbjerg KFUM Håndbold har den opgave, og det er faktisk meget hyggeligt. Man kommer omkring, siger Susanne Lynge.

Lizette Skov Kvium er debutant med børste og klud.

- Min søn er også med på årets WC-hold. Han er 15 år, og de har en god træner, der syntes, drengene skulle være med. Og nu har jeg også meldt mig, siger Lizette Skov Kvium.

Tre timer vagt

Lokumsholdet kører døgnet rundt. Alle toiletter skal gøres rent to gange i døgnet, og der er fire gange to personer på vagt ad gangen.

- Et hold kører rundt og fylder op med toiletpapir og sæbe, og så er vi tre hold, der gør rent. Vi har vagt i tre timer, hvor vi skal nå vores del af toiletterne igennem, siger Susanne Lynge.

- Når vi er færdige med en vagt, mødes vi til sandwich og en øl eller vand, siger Lizette Skov Kvium.

De to lokumspiger er netop blevet færdig med at gøre en VIP-vogn ren. Det er ikke en vogn for stævneledelse og et eventuelt borgmesterbesøg.

- Udlejeren havde vist ikke flere af de andre - så fik vi også den her, siger Susanne Lynge, og kigger på vognen, der har elektriske skydedøre, tapet med murstenslook og en fiks lille fritstående håndvask af glas. Der er også ekstra plads derinde.

- Den er nem at gøre ren, siger Susanne Lynge.

Hun mener nu, toiletterne generelt er fine.

- De er ikke slemme. Folk passer på dem, og så betyder det tørre vejr også, at de ikke bliver beskidte, siger Susanne Lynge.