21 år efter det første mesterskab: Frans Nielsen vinder guld i karrierens sidste klubkamp

Herningenserens klubkarriere fik en perfekt afslutning, da han sammen med Eisbären Berlin blev tysk mester

Udgivet:05. maj 2022, 08.01

Læsetid:1 minut

Frans Nielsen jubler her over sin scoring til 2-0 i den fjerde finalekamp i den tyske DEL-liga. Nielsen og Eisbären Berlin vandt kampen 5-0 og dermed finaleserien 3-1. Det er blot Frans Nielsens anden nationale titel i karrieren. Foto: Ritzau Scanpix

ISHOCKEY Frans Nielsens lange og succesfulde klubkarriere i international ishockey slutter med et højdepunkt.

Sammen med Eisbären Berlin sikrede den danske veteran sig onsdag aften det tyske mesterskab med en udesejr på hele 5-0 over Red Bull München. Dermed forsvarede Berlin mesterskabet fra sidste sæson.

Dermed nåede hovedstadsklubben op på de påkrævede tre sejre i finaleserien, som sluttede 3-1. I Tyskland spiller i slutspillet bedst af fem kampe, mens man i Danmark spiller bedst af syv.

38-årige Nielsen stod for det ene af berlinernes fem mål - i øvrigt med landsholdskollegaen Nicholas B. Jensen som en af assistenterne.

I det hele taget har Frans Nielsen været en vigtig figur for sit hold i den hårde finaleserie, hvor holdene har været ude i fire kampe på seks dage.

Det var ham, der i søndags afgjorde en maratonkamp i de to holds seneste møde i München. Ved den lejlighed scorede Frans Nielsen sejrsmålet efter 24 minutters overtid. På det tidspunkt havde han allerede scoret tidligere i kampen.

Frans Nielsen meddelte tidligere på året, at denne sæson bliver hans sidste som aktiv ishockeyspiller.

Han afsluttede sidste år en 15 år lang NHL-karriere med i alt 949 kampe og tog et sidste år i europæisk ishockey.

Det tyske guld er hans anden nationale mesterskabstitel i karrieren. Den første vandt han i 2001 med barndomsklubben Herning Blue Fox i sin første sæson i seniorishockey. Efter den sæson skiftede han til svensk ishockey og har siden ikke spillet i Danmark.

Helt slut er karrieren dog ikke. Når guldfesten i Berlin er overstået, slutter han sig til det danske landshold, der i næste uge tager hul på VM i Finland. Det bliver Frans Nielsens 10. VM-turnering.

/ritzau/

Indlæser debat