Himmelske Dage skal ramme en folkelig åre

Tre års forberedelser kulminerer fra torsdag og resten af ugen, og i spidsen står sognepræst fra Snejbjerg

28. maj 2019, 12.04

Sognepræst Jens Christian Kirk fra Snejbjerg er formand for lokalkomiteen bag kirkefestivalen Himmelske Dage på Heden. Han håber, at borgerne tager nysgerrigheden med ud i bylivet og får en god oplevelse. Foto: Flemming Hansen

HERNING Når Himmelske Dage løber af stablen fra på torsdag, bliver det ikke kun et arrangement, som er rettet mod dem, der jævnligt går i kirke og ellers praktiserer den kristne tro.

- For de fleste er kirken noget, de har inde i deres virkelighed. Vi vil også forsøge at ramme dem, der kommer i kirke et par gange om året - til en barnedåb, til begravelser eller til jul, fortæller sognepræst Jens Christian Kirk fra Snejbjerg.

Han er formand for den lokalkomite, som de seneste tre år har arbejdet med at skabe rammerne for de fire dages tværkirkelige festival.

Med 430 punkter på programmet burde der være noget for enhver smag, og Jens Christian Kirk opfordrer folk til at tage deres nysgerrighed frem, når de møder et arrangement i byen.

- Folk skal tænke: Er det relevant for mig? Der er arrangementer, som vækker nysgerrigheden, og det kan være, at man kommer til noget, man ikke havde forventet, siger den 36-årige sognepræst fra Snejbjerg.

For tre år siden var Himmelske Dage i København, og da havde arrangørerne en vis succes med at komme ud i det åbne rum, og det har også været målet for Himmelske Dage på Heden.

Rammerne er tænkt ud fra de tre ord tro, samfund og folkelighed.

- Vi vil i dialog med samfundsdebatten og ramme en folkelig åre. Samfundet er med til at præge kirkens dagsorden, og kirken er med til at præge samfundsdebatten, fortæller Jens Christian Kirk.

Eksempler på det er Det Himmelske Show i Jyske Bank Boxen, hvor troen vil blive taget under kærlig behandling kombineret med underholdning.

Han nævner også programmet på biblioteket i Østergade, hvor FN's 17 verdensmål vil blive diskuteret.

- Det er kirken en del af i forhold til samfunds­engagement, forklarer Jens Christian Kirk.

Tre personlige flueben...