Bilforhandlere skuffede over regeringen: - Amatøragtigt

Forslag om at nedsætte registreringsafgiften har fået bilsalget til at gå i stå, og fremgangsmåden får ikke mange rosende ord

16. september 2017, 06.03

Hos Bjarne Nielsen A/S i Herning konstaterer den administrerende direktør galgenhumoristisk, at der er god plads i salgsafdelingen i øjeblikket. - Det er en meget uheldig situation, siger Bjarne Nielsen. Foto: Christian Sjurman

Afgifter I slutningen af august fremsatte regeringen et forslag, som skulle gøre det billigere for danskerne at købe bil. Registreringsafgiften, som i dag er 105 procent af bilens afgiftspligtige værdi op til 109.000 kroner og 150 procent derover, skal sættes ned til 100 procent uanset prisen på bilen.

Eneste problem med udspillet er, at mindretalsregeringen ikke havde forhandlet med hverken støttepartiet eller andre partier i Folketinget, og uden det afgørende flertal er det ikke sikkert, at registreringsafgiften bliver sat ned.

Udsigten til billigere biler har fået køberne til at afvente den endelige beslutning, og siden forslaget blev fremlagt, er bilsalget styrtdykket. I den første uge af september blev der således indregistreret 37 procent færre biler end i samme uge sidste år.

Stærkt uheldigt...