Fra Lokalavisen: Ønskekoncert og fortælling

Aulum Højskoleforening havde fuldt hus til sang- og musikaften

21. november 2019, 15.12

Mona Nykjær er blandt andet kordegn og kirkesanger i Bryrup ved Silkeborg. Desuden er hun uddannet musicalsanger. Foto: Henrik Lind Jørgensen

AULUM Der var både solosang, fællessang, klaverspil, fortællinger og lidt ønskekoncert, da Aulum Højskoleforening havde besøg af Mona Nykjær og Ronnie Flyvbjerg Olsen i sidste uge.

Mona Nykjær er kordegn, sanger og kommende hovedrolleindehaver i MCHs opsætning af Dolly Parton-musicalen »9 To 5« næste år, mens Ronnie Flyvbjerg Olsen blandt andet er kendt fra tv-optrædener i »Mariehaven« i Ansager nær hans bopæl.

Da duoen fra Bryrup og Filskov var på banen i Aulum lå der grønne sedler på bordene, og de 110 fremmødte kunne skrive et nummer fra Højskolesangbogen og måske være heldig, at nummeret blev trukket - og sangen sunget. Sådan gik det til, at eksempelvis nummer 142 - »Hvad er vel livet uden musik«.

Tre personer i salen i Aulum Fritidscenter rakte hånden op. De kendte den. Resten sang den for første gang, og det var en af mange musikalske indslag denne aften, hvor kapelmesteren Ronnie Flyvbjerg Olsen også kom med fortællinger og anekdoter fra sit efterhånden lange liv med musik.

- Da jeg var med til at redigere DGI Sangbogen for efterhånden mange år siden, stødte jeg på, at Halfdan Rasmussens arvinger ville have, at hans sange skulle sættes med en bestemt typografi, og Ebbe Kløvedal Reich var utilfreds med, at der ikke var lige langt mellem ordene, der stod under noderne. Men de skulle jo passe med noderne. Jeg havde også kontakt til Bent Fabricius-Bjerre, da jeg gerne ville sætte hans sang »Duerne flyver« ned i A-mol, hvor den også ligger i filmen. Han var rigtig glad for, at han blev spurgt om det, sagde Ronnie Flyvbjerg Olsen.

Et fast punkt

Anders Helleskov fra Aulum Højskoleforening fortæller, at foreningen plejer at have et sang- og musikarrangement med i buketten over årets arrangementer.

- Det skal helst være en aften, hvor vi også selv kan synge med. Sådan en aften er der nogle af sangene, vi ikke kender i forvejen, men vi er nødt til at læse nye sange for at kunne synge nye sange, siger Anders Helleskov.

Aulum Højskoleforenings arrangementer er åbne for alle, men prisen er forskellig afhængig af, om deltagerne er medlemmer eller ej.

- Til sådan en sang- og musikaften er 25 af de 110 deltagere ikke medlemmer. Det er programmet, der afgør, hvor mange ikke-medlemmer, der kommer, siger Anders Helleskov.

Højskoleforeningen har oplevet en stor medlemsfremgang og cirka 135 medlemmer. Næste arrangement er Højskoledagen 12. januar, som bliver holdt i samarbejde med Aulum-Vind-Vinding Valgmenighed og Vinding-Vind Foredragsforening. Der er også et arrangement i februar, inden højskoleåret slutter med generalforsamlingen i marts.

- Til marts begynder vi at lave programmet for det kommende år, men vi har allerede lidt af det nye i tankerne, siger Anders Helleskov.

110 personer var til sangaftenen i sidste uge. Foto: Henrik Lind Jørgensen
Ronnie Flyvbjerg Olsen er blandt meget andet kapelmester for Birthe Kjær. Det fortalte han også om mellem musikken. Foto: Henrik Lind Jørgensen