Islandsk FCM-talent minder om Perisic

17-årige Daniel Freyr Kristjánsson er i gang med sin første sæson på FCM’s akademi. Den talentfulde venstrefodsspiller blev hentet i Stjarnan, hvor han havde fået seniorkampe

Udgivet:24. februar 2023, 13.45

Læsetid:2 minutter

Daniel Freyr Kristjansson. Foto: FCM

7 måneder siden

1. Hvor er du opvokset, og hvordan kom du til FCM?

Jeg kommer fra en landsby lige udenfor Reykjavik, der hedder Gardabær. Jeg har spillet for Stjarnan (stor islandsk med hjemmebane i Gardabær, red.), siden jeg var fire år. I 2022 blev jeg inviteret til en prøvetræning hos FC Midtjylland, hvorefter jeg skiftede til klubben.

2. Hvad har været de største oplevelser i din fodboldkarriere?

Da jeg vandt det nationale mesterskab for U19-hold på Island med Stjarnan.

3. Hvordan er det at gå på akademiet?

Siden jeg ankom til FCM-akademiet, har jeg fået mange nye venner og stået over for mange nye, spændende udfordringer. Træningen på akademiet er sjov og har hjulpet mig med at udvikle mig som spiller.

4. Hvilke dele af dit spil vil du gerne forbedre?

De ting, jeg fokuserer på i min træning, er én-mod-én-forsvarsspillet, lange diagonal-afleveringer og at øge min topfart.

5. Hvilken velkendt fodboldstjerne minder lidt om dig og hvorfor?

Hvis jeg skal sammenligne mig med en spiller, må det være Ivan Perisic (Tottenham og Kroatien, red.), for han er en alsidig kantspiller.

6. Hvis du skal spå, hvilken holdkammerat går så en stor fremtid i møde og hvorfor?

Jeg tror, at mange spillere fra akademiet har en stor fremtid foran sig - endda i nær fremtid. Men hvis jeg skal nævne én, bliver det Valdemar Byskov Andreasen.

7. Hvad er din bedste og værste menneskelige egenskab?

Jeg tror, at ærlighed er min bedste egenskab som person. Min værste er, at jeg nogle gange er lidt for uorganiseret!

8. Hvad kan du godt lide at se på tv?

Jeg ser ikke ret meget tv, men når jeg gør, ser jeg fodbold eller andre sportsgrene. Jeg kan godt lide basketball og Formel 1 eksempelvis.

9. Hvad ved få mennesker om dig?

Jeg elsker at køre gokart, og det allerbedste er, når jeg vinder over min far.

10. Hvilken klub holder du med - udover FCM - og hvorfor?

Min lokale klub på Island, FC Stjarnan, er selvfølgelig en af dem. Men mit hold i den engelske Premier League er Liverpool, hvilket jeg kan bebrejde/takke min far for. I The Championship holder jeg med Luton Town FC, fordi de havde seje spilledragter, da jeg så dem spille for 10 år siden!