Selvvalgt single fra Gullestrup: Pensionisterne forsøger altid at splejse mig

Gitte Madsen har valgt at leve for sig selv uden børn og mand. Og selvom det fravalg kan undre, så trives hun med at leve som enlig og bruge tid på sit arbejde og interesser

2. november 2018, 08.49

Gitte Madsen er 37 år og har valgt mand og børn fra og lever som enlig med sine to hunde. Foto: Hennrik Ole Jensen.

Gullestrup Villa, vovse og Volvo er den gængse opskrift på et lykkeligt familieliv for størstedelen af danskerne. Men for 37 årige Gitte Madsen er valget at leve alene det helt rigtige og byder på tid til et alsidigt arbejdsliv og muligheder for at dyrke hendes store passion og interesse for hundetræning. Som ung drømte Gitte Madsen ikke om at blive gift og få børn, men hun gav alligevel sig selv en deadline. Hvis hun skulle have børn, skulle det være, inden hun fyldte 25 år med hendes daværende kæreste, som hun havde været sammen med siden, de var 16 år. I dag er hun 37 år, og har været single i seks år, og hun har ingen drømme om at få børn og blive gift.

- Jeg tror, at det er kommet lige så stille gennem årene, men jeg tror også, at jeg har set mange i min omgangskreds, som når de blev single, så skulle de skynde sig ud og finde en ny kæreste. Jeg tror, at jeg har lært, at lykken finder man ikke i en partner. Lykken skal du finde i dig selv, man kan ikke skubbe det ansvar over på et andet menneske, og der har jeg lært at tage ansvar for mit eget liv. Jeg fik min første seriøse kæreste som 16- årig, som jeg var sammen med i ni år. Vi talte om at stifte familie, men da jeg blev 25 år, kunne jeg se, at vi ikke var der, hvor jeg gerne ville være med vores forhold. Vi boede sammen i Brande, men jeg havde en drøm at bo i København, og jeg havde fortsat ambitioner for mit arbejdsliv, så vi gled fra hinanden, fortæller Gitte Madsen.

Prøvet karriereræset...