Klimahuse forøger aktiviteten

Ikast-virksomheden starter salg af store projekter i Ikast, Skibby og Holstebro

13. oktober 2019, 13.08

Der er gang i byggeriet hos Klimahuse i Ikast. Foto: PR-foto

IKAST-BRANDE Vækstvirksomheden Klimahuse i Ikast kom ud af 2018 med et rekordresultat, og ekspansionen er fortsat i indeværende år, hvor der bliver færdiggjort og solgt ikke mindre end 150 huse fordelt mellem rækkehuse og parcelhuse i absolut klimavenlig udførelse.

De 150 huse er opført i Horsens, Høje Tastrup, Tune, Solrød og Ikast, og væksten forventes fortsat både i 2020 og 2021.

Aktivitet lokalt

Lokalt i Ikast er der stor aktivitet i byens sydvestlige bydel. På Vesterhåb opføres i alt 25 rækkehuse i en ny udstykning med carporte i midten og en grøn bypark - området er en del af en større udstykning med grønne kiler og områder spredt naturligt i terrænet.

De første syv er indflytningsklar i november, og de første fire er allerede solgt. Næste etape forventes afsluttet først på foråret 2020.

Også i nabokvarteret Birkelyst har der kørt tunge entreprenørmaskiner for at byggemodne parcelhusgrunde på 1.100 til 1.200 kvadratmeter i Ikasts nyeste udstykning. Her er Klimahuse i gang med opførelse af tre forskellige udstillingshuse, så kommende boligejere får endnu lettere ved at se, hvad man potentielt køber sig ind i. Husene er indflytningsklar sidst på foråret, og der vil i påsken blive afholdt en boligudstilling, hvor man kan se, hvad et Klimahus indebærer af fordele.

- Vi har altid klaret os godt på hjemmebanen i Ikast og for den sags skyld også i Herning-området, siger Claus Keld Hansen – og det er vigtigt, at vi beviser, at vi kan skabe gode resultater lokalt. Det har været med til, at vi også har kunnet skabe succes på fremmede og fjernere liggende lokationer, siger arbejdende bestyrelsesformand Claus Keld Hansen, som ejer virksomheden sammen med direktør Carsten Jeppesen i en pressemeddelelse.

Væksten fortsætter

Når man allerede nu kan tale om aktivitetsforøgelse også i årene fremover, hænger det sammen med, at man i slutningen 2019 forventer at påbegynde salg af to store projekter – dels i Skibby i Hornsherred på Sjælland og dels i Hornshøj ved Holstebro. Og begge områder er nye for Klimahuses vedkommende.

- Vi har fundet attraktive placeringer begge steder, og vi ser frem til at kunne tilbyde kommende husejere en klimavenlig, funktionel, arkitekttegnet bolig, hvad enten man ønsker at bo i et rækkehus på 115 til 130 kvadratmeter eller et parcelhus på 130-200 kvadratmeter. At kunne fyrre op for et månedligt beløb på kun 300 kroner og samtidig bo i et hus udført i absolut kvalitetsmaterialer, det er attraktivt, siger bestyrelsesformand Claus Keld Hansen.

Projektet i Skibby omfatter 500 bynære byggegrunde på Skibby Bakke, hvor den første af fire etaper med i alt 97 boliger sættes til salg i november, når lokalplanen som ventet bliver endelig vedtaget.

Netop i Skibby forventes der stor vækst, idet man med indvielsen af den nye bro over Roskilde Fjord, nu kan nå Rådhuspladsen i København på under en time.

I Holstebro er der tale om opførelse af 57 boliger med 12 rækkehuse og 45 parcelhuse.