112

Dom: Chauffør fra Herning skal i fængsel for at udnytte retarderet kvinde

Udgivet:29. september 2022, 13.41

Læsetid:2 minutter

Foto: Malene Tswai

HERNING I en periode på lidt mere end tre måneder har en 57-årig chauffør udnyttet en 17-årig pige med mental retardering adskillige gange i form af at skaffe sig samleje og anden kønslig omgang med hende.

Det blev i dag ved retten i Herning gjort klart, da den 57-årige mand, Henrik Madsen, blev idømt et års fængsel for de grove tilfælde af udnyttelse.

Det skriver politiet i en pressemeddelelse.

- Der er tale om en alvorlig sag, og derfor er jeg også meget tilfreds med, at retten i dag har været enig med anklagemyndigheden i, at den grove udnyttelse skulle straffes med fængsel, siger specialanklager Pia Koudahl, der har ført sagen på vegne af anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi.

De adskillige seksuelle udnyttelser har fundet sted i perioden fra 1. december 2021 til 18. marts 2022 i den tiltaltes taxibus, hvor han på daværende tidspunkt fungerede som chauffør for den forurettede, som han kørte handicapkørsel for.

Kendt skyldig i flere forhold

Ved retten i Herning blev den 57-årige mand også kendt skyldig i at have været i besiddelse af ét stk. børnepornografisk billede på sin mobiltelefon, som den 17-årige havde taget og sendt til ham.

- Det er selvfølgelig på ingen måder acceptabelt, hvad der er foregået, og derfor er jeg også meget glad for, at retten i dag har valgt at imødekomme vores påstand om, at den tiltalte også skulle frakendes sin ret til at køre taxikørsel, siger specialanklager Pia Koudahl med henvisning til, at manden blev frakendt retten til at udøve erhvervsmæssig personfordring i tre år.

Ved retten i Herning var den 57-årige mand også tiltalt for uberettiget at have delt billeder af en anden mands private forhold. Via Messenger havde han ifølge anklagemyndighedens tiltale videregivet billeder af vedkommendes blottede lem til en helt tredje mand, hvilket var egnet til at krænke blufærdigheden hos begge de to mænd.

Den 57-årige chauffør blev derfor i dag også kendt skyldig i blufærdighedskrænkelse, hvormed han blev kendt skyldig i alle de tre tiltaler, som retten skulle tage stilling til.

Manden nægter sig fortsat skyldig og har anket dommen til frifindelse.

Mere interessant læsning

Mest læste

112

Se flere

Mest læste på Herning Folkeblad

Seneste nyt

Se flere