Dobbelt op: Fordobling af lyskryds Vildbjerg

Antallet af lyskryds er øget med 100 procent i Vildbjerg

29. juli 2020, 16.30

Der er en del trafik i krydset i perioder, og nu er det ikke en skiltet vigepligt, der gælder. Farverne styrer stop og kør. Foto: Henrik LInd Jørgensen

VILDBJERG Nogle trafikanter skal beregne 10, 20 eller måske bare nogle sekunders længere køretid, når de kommer forbi et af de centrale kryds i Vildbjerg næste gang - måske efter en ferie. Ventetiden afhænger af trafikmængden.

Forleden blev byens nyeste lyskryds sat i drift. Det er det andet af slagsen, og dermed er der nu to steder på Park Allé, man kan risikere at skulle holde for rødt.

Etableringen af lyskrydset mellem Park Allé og Pugdalvej blev aktualiseret, da Lille Pugdalvej for nogle måneder siden blev koblet på som det fjerde store ben i krydset.

Da der blev gravet op og bygget kryds i forbindelse med kloakeringsarbejdet i vinters, blev krydset forberedt til anlæggelsen af et lyssignal, og politikerne besluttede hurtigt at få det sat op. Der nåede - så vidt vides - kun at ske et enkelt større uheld i krydset, dog uden alvorlig personskade.

Krydset er radarstyret, så det røde og grønne lys tilpasser sig den trafik, der kommer hen mod krydset.

Lille Pugdalvej er blevet en stor vej. Den leder trafik ud mod Videbækvej, og den nye vej med mere trafik har nødvendiggjort et signalanlæg. Foto: Henrik Lind Jørgensen