Vikararbejde og besparelser

Udgivet:31. januar 2023, 13.16

Læsetid:1 minut

Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa. Foto: PR-foto

Af Arulanantharajah (Arul) Thillainadarasa byrådsmedlem i Herning Kommune for Socialdemokratiet

1 måned siden

UDDANNELSE Mange kommune ansætter flere vikararbejdere, fordi der er mangel på folk, der hurtig kan komme i gang i de forskellige områder. I Herning Kommune ansættes der også vikarer, og der bliver brugt en del penge på dette område, så derfor opstår der et problem i kommunernes budget.

Der er flere, der ikke er faglært indenfor fagområderne. Men de arbejder der stadig, da der er mangel på folk. Denne situation kan ændres ved at der ansættes kvalificerede kandidater og færre vikararbejdere. Kommunen vil spare på området og benytte pengene i andre områder, der er vigtigere.

Herning har mange gode uddannelsesmuligheder, hvor man starte uddannelser indenfor de fagområder, hvor der er mangel på arbejdskraft. Hvis Herning Kommune begynder at ansætte kvalificerede kandidater, kan kommunen spare mange penge.

Jeg håber, at flere uddannelser vil starte i Herning kommune. Samtidig kan alle faglærte bruge deres uddannelses-baggrund indenfor deres område. Med mere udvikling indenfor dette område vil vi skabe en bedre fremtid for Herning Kommune.

Indlæser debat